Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:55:05

Про роботу ліфтового управління у Чернігові

14.02.2013   08:19

Про роботу ліфтового управління №5 приватного акціонерного товариства "Отіс" у 2012 році” на розширеній міській нараді інформував начальник Олександр Лапкіс.

На сьогоднішній день діє понад 20 нормативно-правових актів щодо ліфтів, які найчастіше суперечать одне одному, зазначив О. Лапкіс. На його думку, їх необхідно привести у відповідність до європейських норм експлуатації ліфтів.

Зокрема, найбільш актуальна проблема – це обмеження експлуатації ліфтів 25-роками. Адже, зупинка ліфта за терміном експлуатації, а не за технічним станом, вважає начальник підприємства, не доречна. Необхідно законодавчо переходити на систему планово-попереджувальних ремонтів. Крім того, він зазначив, що на виконання вказаної Програми щодо зупинки всіх ліфтів, які відпрацювали 25 років, в Україні знадобиться 5-6 млрд. грн. Для Чернігова на сьогодні потрібно 24 млн. грн., й кожного року витрати збільшуються, адже ліфтовий парк старіє.

З 1 січня 2013 року на баланс підприємства передані ліфти ЖЕУ-2. За словами начальника підприємства, найбільша проблема підприємства – велика заборгованість за технічне обслуговування і капітальний ремонт. Ціни за технічне обслуговування ліфтів були складені у 2007 році, отже це негативно впливає на технічний та естетичний стан ліфтів міста.

О. Лапкіс також навів дані соціологічного опитування, проведеного Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень щодо якості роботи ліфтів у чернігівських будинках. Серед опитаних 57 % оцінили роботу ліфтів як добру, 26 % - як задовільну, погану – 7 %, вкрай незадовільну – 5 %, відмінну – 3 %, не визначились – 2 %.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини