Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:37:45

У "Білкозина" з'явилася надія

05.02.2013   12:03Агенцiя

Завод "Білкозин" у Прилуках колись був гордістю міста, а тепер є великим головним болем. Одне з 12 у світі та одне з 2 на теренах колишнього СРСР підприємств, що виробляють колагенову оболонку для потреб харчової промисловості, переживає, мабуть, найгірші за всю свою історію часи.

Уже майже два роки завод не функціонує, а заборгованість його працівникам сягнула мільйонів. Російські горе-власники довели підприємство до ручки і нині на зв'язок ні з колективом і адміністрацією заводу, ні з прилуцькою владою не виходять. Проти росіян порушені кримінальні справи, але від того білкозинівцям, які не мають грошей, аби прогодувати родини, не легше. Щоправда, біда "Білкозину" не залишилася поза увагою можновладців. Зокрема, проблемою заводу пообіцяли особисто зайнятися Президент України Віктор Янукович та Прем'єр-міністр Микола Азаров. І от нарешті багатомісячним судовим тяжбам покладено край.

17 грудня 2012 року Чернігівським господарським судом "Білкозин" було визнано банкрутом і розпочато процедуру його ліквідації. Відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", було здійснено оцінку майна підприємства, а 28 грудня всі працівники, а їх 371, попереджені про звільнення.

- У січні 2013-го відбулося засідання кредитного комітету в Києві, де було затверджено вартість майна "Білкозину" - майже 63 млн. гривень,- розповідає заступник міського голови Прилук Олександр Сивенко. - Наступним етапом буде реалізація майна або шляхом прямого продажу, якщо буде тільки один бажаючий його придбати, або шляхом аукціону, якщо кандидатів на покупку буде кілька, чи в інший спосіб, передбачений законодавством. Паралельно із цим 3 січня 2013 року державний реєстратор Прилуцької міської ради зареєстрував нове підприємство - ТОВ "Прилуцький завод "Білкозин". Теоретично дане товариство і буде підприємством, яке на початку лютого придбає майно старого заводу "Білкозин".
11 січня відбулася зустріч міського голови Юрія Беркута, губернатора Чернігівської області Володимира Хоменка та його заступників із засновником нового "Білкозину" з єдиною метою: дізнатися, які перспективи чекають на підприємство.

За результатами зустрічі стало відомо, що якщо нове підприємство придбає основні фонди старого заводу "Білкозин", то вже в кінці лютого поточного року набиратимуться працівники для підготовки заводу до запуску. Протягом ІІ кварталу 2013 року з метою відновлення виробництва в підприємство будуть інвестовані значні фінансові ресурси. У другій половині квітня планується отримати сировину, а в другій половині травня - відновити виробництво. На вересень "Білкозин" має вийти на 70% потужностей із кількістю працівників до 600 осіб.

Що ж стосується погашення боргів по зарплаті, які на 1 січня 2013 року склали 4729,5 тис. грн., то арбітражний керуючий Євген Фесенко, якого суд призначив ліквідатором старого заводу "Білкозин", повідомив: вона буде ліквідована після реалізації цілісного майнового комплексу ПАТ "Прилуцький завод "Білкозин" у порядку черговості, визначеної законодавством.


Олег Діденко, газета "Відомості Чернігівщини"
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини