Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:33:16

Чернігівські митники у 2012 році забезпечили до бюджету 2,3 млрд. грн. надходжень

25.01.2013   13:06

У порівнянні з 2011 роком надходження митних платежів збільшились на 478,1 млн. грн. або на 26 %.

Імпорт товарів збільшився порівняно з 2011 роком на 20,48 % і склав 1 млрд. 205,74 млн. дол. США, експорт -  на 5,93% - 421,99 млн. дол. США. Товарну структуру імпорту становили дизельне паливо, бензин, тютюн, папір, картон, каучук, гума та вироби з них, транспортні засоби. У структурі експорту переважали шпалери, тютюнові вироби, молочні продукти, обладнання, алкогольні та безалкогольні напої.

За результатами роботи митниці у правоохоронному напрямі протягом 2012 року порушено 15 кримінальних справ за фактом контрабанди наркотичних речовин і зброї. Виявлено та задокументовано 663 порушення митних правил, вартість предметів правопорушення в яких становить 14,2 млн. грн. Припинено 39 випадків незаконного  переміщенням через митний кордон України наркотичних і психотропних засобів.

Значні кроки були зроблені у напрямі спрощення митних процедур та забезпечення комфортних умов під час перетину кордону. Завдяки завершенню у червні 2012 року розбудови міжнародного автомобільного пункту пропуску «Нові Яриловичі» та суттєвому збільшенню його пропускної спроможності була забезпечена стабільна робота і швидкий пропуск через кордон туристів та вболівальників, які відвідали нашу країну під час проведення футбольного Чемпіонату ЄВРО. У порівнянні з 2011 роком зменшився середній час митного оформлення товарів за митними деклараціями: у 1,7 раза у митному режимі імпорт та  в 1,2 раза при експорті. Також значно скоротилась кількість митних оглядів при митному оформленні товарів: з 9 % до  4,3 % при імпорті, з 18,6 % до 9,8 % при експорті та  з 2,5 % до 0,87% при транзиті.

Ще одним важливим фактором у спрощенні митних формальностей став перехід митниці на оформлення декларацій в електронному вигляді. У грудні минулого року кількість митних декларацій, що були подані до митного оформлення в електронному вигляді, сягнула 99%.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини