Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:21:43

Вечір камерної музики на сцені філармонійного центру

27.02.2023   12:16Агенцiя

Неймовірна творча колабораціядвох прославлених академічних колективів Чернігівського обласного філармонійного центру - симфонічного оркестру «Філармонія» (художній керівник та головний диригент, заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач) та камерного хору ім. Дмитра Бортнянського (художній керівник та головний диригент Іван Богданов) –подарувала поціновувачам камерної музики чудовий вечір.

26 лютого 2023 року на головній музичній сцені Чернігова відбувся концерт, який надовго залишиться в пам’яті слухачів, як потужний емоційний заряд, який вони отримали від блискучого виконання творів Георга Фрідріха Генделя, Шарля Гуно та Антоніо Вівальді.

У першому відділенні концерту у виконанні  Академічного симфонічного оркестру «Філармонія» (диригент –Михайло Скидан) прозвучали «Соната для флейти та клавесину ля мінор, HWV 362, Op.1 No.4»німецько-англійського композитора Георга Фрідріха Генделята «Маленька симфонія для духових» французького композитора Шарль Гуно. Для обох творів характерні ліризм, виражена образність та наскрізний драматургічний розвиток.

Друге відділення концерту стало справжньою родзинкою усього музичного вечора.Вперше за багато років в єдиному мистецькому проєкті об’єдналисьАкадемічний симфонічний оркестр «Філармонія» (диригент – Михайло Скидан) та Академічний камерний хор ім. Дмитра Бортнянського (диригент – Ігор Найдьон). Відвідувачам філармонійного центру музиканти представили «Духовну кантату «Глорія», RV 589» геніального італійського композитора АнтоніоВівальді – найвизначнішій твір в жанрі християнської духовної музики в музичній спадщині композитора. До 30-х років минулого століття кантата вважалася втраченою і лише випадково була виявлена на монастирському розпродажі в італійському П'ємонті. І в наш час «Глорія» є одним із найчастіше виконуваних музичний християнський творів у світі. Його звучання надихає, вселяє віру в життя та наповнює душу любов’ю. Саме тому виконання цього безсмертного твору на сцені філармонійного центру - фактично на роковини початку Широкої війни - стало символом незламності українців, їхньої віри у перемогу над злом, у торжество життя над смертю. Слухачі стоячи аплодували музикантам і довго не відпускали їх по завершенню концерту...

У «Вечорі камерної музики» взяли участь солісти академічного симфонічного оркестру «Філармонія»: флейтисти Андрій Будзяк, Вікторія Якушева, Павло Шевчук, кларнетисти Дмитро Шевченко таМарина Карпенко, Родіон Тишкевич (фагот), Олексій Слуцький таОлександр Потебня, Сергій Солдатенков (тромбон) та Ольга Шадріна(фортепіано, чембало).

А також солістки академічного камерного хору ім. Дмитра Бортнянського: Алла Тарасова (сопрано), Наталія Губко (сопрано), Олена Сєроштанова(сопрано) та ЄлізаветаЛудінова(меццо-сопрано).

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини