Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 13:34:23

У Ніжині відкрилась виставка двох талановитих художниць

18.12.2021   17:46Агенцiя

У художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музею ім. І. Спаського відбулося відкриття художньої виставки під назвою "Новорічна феєрія".

Свої полотна на ній разом представляють дві талановиті Ніжинські майстрині Катерина Васечко та Оксана Грек.

У виставковій  залі  неймовірна тепла атмосфера.  Роботи Оксани та Катерини перегукуються. Там живе казка, дитинство, диво, мрія...

Оксана Грек пропонує 38 картин. Художниця розповіла : «Я зібрала калейдоскоп своїх робіт з початку творчості: 2014 р. до сьогодні. А це серії «Мамині казки», які присвятила своїм дітям, батькам та спогадам про дитинство, також серію картин  «Мелодії душі» - присвячені найважливішому у моєму житті чоловіку та  фантазійні роботи – «Птаха Гоголь». А ще, пейзажі та решту спроб пензля. Ця виставка – третя  у Ніжині. Довгий час не малювала, були перерви у творчості. Нині продовжую працювати.  Розвиваюсь, змінююсь  й  картини мої  змінюються», - каже Оксана. На питання:  Чи лишаються котики головними персонажами у її картинах із серії «Мамині казки» ? Відповіла - Час покаже! Плани на нові картини є, тільки їх не буду озвучувати!

Що до представлених робіт художниці Каті Васечко, то вона поділилася: «У мене є традиція перед Новим роком малювати новорічні ілюстрації на новорічну тематику. Ці ілюстрації ідуть в  друк, і з них народжуються листівки, магніти, стікери (наліпки). На цій виставці зібрані  мої роботи за останні роки. Техніка акварель. Тут ще представлені роботи – ілюстрації до книги Сашка Дерманського  «Я чекаю Миколая». Це дитяча книга, до якої робила як і внутрішні  ілюстрації, так й  ілюстрації на  обкладинку. Сьогодні цю книгу буду представляти, вона нещодавно побачила світ.  Видавництво «Літера», тираж 4 тисячі».

Не оминули запитати у Катерини -  Що її надихає до роботи? На що почули у відповідь – «Все що навкруги оточує.  Я з дитинства малюю. Ну, а нині надихає творити моя донечка, ми з нею малюємо, придумуємо казки, робимо персонажі…Зараз я працюю в Будинку дітей та юнацтва керівником гуртка, займаюсь з дітками, вчу їх малювати, тож надихають до роботи і мої вихованці».

Відкриття виставки набуло урочистості й завдяки музичному супроводу від  Антона Гузя. Добрі слова та квіти  від гостей. Подякували художницям начальник управління культури та туризму Тетяна Бассак та директор музею Геннадій Дудченко. Захід вела  Еліна Мартинова, завідувачка художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею.

Виставка експонуватиметься з 17 грудня по 17 січня. Завітайте!

ТЕТЯНА МАРЧЕНКО

 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.