Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:20:04

"Загадкові варіяції". Кожна загадка прекрасна своєю загадковістю

26.06.2021   13:11Агенцiя

І загадок цього театрального вечора було вдосталь. Ще до початку вистави глядачів, що прийшли завчасно, зустрічала загадкова жінка в елегантній сукні за модою позаминулого століття, яка, сидячі в кріслі, читала листи, у різні часи адресовані своїм коханим українськими письменниками.

Відвідувачі театру зупинялися біля чтиці, присідали на канапи, слухали уривки з листів, не одразу усвідомивши, що стали учасниками «епістолярного перформансу» – новаційної форми спілкування з глядачем, започаткованої молодіжною творчою групою шевченківців.

Цей оригінальний мистецький проект і надалі передбачає проведення перед початком вистав читання фрагментів листування класиків вітчизняної літератури акторами театру.

Під час презентації заходу прозвучали рядки з листів Михайла Коцюбинського, Василя Симоненка, Лесі Українки, Павла Тичини, інших відомих літераторів у виконанні артистки Світлани Сурай.

Та це було лише початком цілої низки загадкових подій, що чекали на глядачів на сцені Чернігівського драмтеатру ім. Т.Г. Шевченка, де 25 червня 2021 року відбулася прем'єра нової творчої роботи режисера Дениса Федєшова за п'єсою «Загадкові варіяції» популярного французького драматурга Еріка-Еммануеля Шмітта. Упродовж всієї вистави, з кожним сюжетним поворотом перед глядачами розкривалася чергова загадка непростої життєвої історії двох чоловіків, що кохали одну жінку, відкриваючи нові несподівані ракурси їхньої долі.

Тамуючи подих, глядачі ловили кожне слово сценічних героїв – Абеля Знорко, визнаного письменника, нобелевського лауреата з літератури (засл.артист України Олександр Куковєров) та Еріка Ларсена, буцімто провінційного журналіста, що приїхав взяти інтерв'ю у знаменитості (артист Петро Великий), діалог яких більше схожий на психологічну дуель. Непримиренний двобій точиться між двома протилежними баченнями кохання, геть відмінним ставленням до стосунків між чоловіком і жінкою, абсолютно різним сприйняттям дивовижної жінки, яку вони обоє кохали і яка так і залишилася неосяжною загадкою для обох.

Декілька миттєвостей після закінчення вистави глядацька зала завмерла у всепоглинаючій тиші, а потім вибухнула гучними аплодисментами. Глядачі, зворушені одухотвореною грою акторів, стоячи дякували виконавцям та вітали запрошених на сцену режисера-постановника Дениса Федєшова і художника-сценографа Оксану Шпакович.

Сподіваємось, що нова творча робота шевченківців приверне увагу шанувальників театрального мистецтва, спонукатиме людей приходити до театру, аби знову і знову прожити хвилюючі миті. Тож запрошуємо відвідати наступні покази вистави «Загадкові варіяції», що відбуватимуться в Чернігівському драмтеатрі ім. Т.Г.Шевченка в новому 96-му театральному сезоні.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини