Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:12:43

Оновлена фотодокументальна виставка "Примирення пам’яттю" - на сайті Державного архіві області

13.05.2021   09:13Агенцiя

Вкотре, Державний архів Чернігівської підготував до експонування в онлайн режимі оновлену фотодокументальну виставку «Примирення пам’яттю» (до 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 рр.).

Серед документів, які відтворюють перші дні війни: статті «Знищимо дощенту фашистську зграю» (про мітинг на Чернігівській фабриці музичних інструментів) та «Демонстрація відданості Батьківщині» (про мітинг на мобілізаційному пункті міста Чернігова) (24, 25 червня 1941 року), фотографії «Зруйнована бомбардуванням південно-західна частина міста Чернігова» (1943 рік), «Зруйнований бомбардуванням кінотеатр ім. М. Щорса у місті Чернігові» (1943 рік).

Про переможні події 9 травня 1945 року розповідають повідомлення:   Б. Афанасьєва та К. Сухіна «Перед підписанням акта про воєнну капітуляцію, «Підписання Акта про беззастережну капітуляцію німецьких збройних сил. Акт про воєнну капітуляцію» та Указ Президії Верховної Ради СРСР «Про оголошення 9 Травня святом перемоги» розміщені на шпальтах газети «Деснянська правда».

Вперше на виставці експонуються фотодокументи, які відтворюють процес перепоховання Невідомого солдата на Пагорбі Слави в 1967 році.

Ознайомитися з документальним складом виставки можна, скориставшись розділом «Документальні виставки онлайн» (далі – «Тематичні виставки») за посиланням https://cn.archives.gov.ua/expos2.php.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.