Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:19:06

У дитячих бібліотеках області багато важливих проблем

29.03.2019   15:00Агенцiя

Семінар для заступників директорів по роботі з дітьми пройшов в обласній бібліотеці для дітей. Теми для обговорення були актуальними і наболілими, адже в області скорочується мережа дитячих бібліотек.


В об’єднаних територіальних громадах у більшості районів Чернігівщини створюють сектори або відділи по обслуговуванню дітей і підлітків. На зустрічі підводилися підсумки роботи дитячих бібліотек області за 2018 рік. У дитячих бібліотеках та сільських бібліотеках-філіях у минулому році обслуговувалося 88 тисяч користувачів-дітей. Загалом усі дитячі бібліотеки працюють творчо, цікаво, креативно, як того вимагає час.

Не перший рік при Менській РДБ діє клуб родинного дозвілля «Сімейний вулик», де навколо книги і бібліотеки об’єднуються родини. Прилуцька районна бібліотека для дітей продовжує працювати за програмою підтримки читання «До книги і читання – через дозвілля і спілкування». У Прилуцькій міській бібліотеці для дітей ім. Білецького-Носенка діє бібліокінозал «Крекс! Пекс! Фекс!», дпомагає школярам бути сучасними Пункт європейської інформації. Городянська районна бібліотека для дітей успішно працює за програмами «Здоров’я дитини – багатство родини», «Я – українець», «Екологічні дзвони сьогодення». Проекти «Читати – модно» і «Казку складаємо самі» допомагають згуртувати дітей , залучити їх до творчості в Чернігівській РДБ. Бахмацька районна бібліотека для дітей створила екологічний клуб «Журавлик», а ляльковий театр «Дюймовочка» - один із кращих в області. У Бобровицькій РДБ у клубі «Талановиті рученята» дітвора і відпочиває, і навчається корисному рукоділлю.
За підсумками обласного рейтинг-конкурсу «Краща бібліотека року» у 2018 році серед дитячих бібліотек кращими визнано Козелецьку РДБ, Борзнянську РДБ, Бобровицьку РДБ.

У дитячих бібліотеках області багато важливих проблем – бібліотечні фонди, передплата періодичних видань, матеріально-технічна база. Надзвичайно важливою залишається проблема комп’ютеризації бібліотек, темпи якої дуже повільні: 24 бібліотеки мають комп’ютери, лише 19 дитячих бібліотек мають доступ до мережі Інтернет, лише 6 – власний сайт.

Відкритість і залучення дітей до читання, розширення спектру послуг, участь у проектній діяльності, пошук інновацій – усе це створює привабливий імідж бібліотек сьогодні. Сподіваємося, що зі створенням територіальних громад на Чернігівщині не зникне мережа дитячих бібліотек, адже від читання розумних, освічених дітей буде залежати і доля самих громад.
 

Чернігівська обласна бібліотека для дітей

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.