Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:55:01

Розпочинається новий конкурс для відбору рукописів, що видаватимуться бюджетним коштом

28.03.2019   10:19Агенцiя

Комісія з питань підтримки місцевого книговидання, що діє при облдержадміністрації ухвалила рішення про початок з 1 квітня обласного конкурсу рукописів місцевих авторів. Члени комісії також підбили підсумки видавничої діяльності у 2018 році.


Конкурс рукописів оголошується вже вчетверте в рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016–2020 роки.

У такий спосіб здійснюється відбір кращих зразків творчості авторів Чернігівщини, що не мають перспективи випуску у комерційних видавництвах, але водночас залишаються потенційно запитуваними читацькою аудиторією та суспільно важливими. Обрані комісією рукописи до кінця року побачать світ коштом обласного бюджету.

Віддруковані примірники відтак передадуть до бібліотек та навчальних закладів області, інших зацікавлених установ. Ці книги також будуть розміщені в електронному вигляді на веб-сайті Чернігівської ОДА.

У 2019 році прийом матеріалів на конкурс триватиме з 1 квітня до 8 травня. Детальна інформація про умови участі — в оголошенні.

Минулого року, підбивши підсумки конкурсу, комісія з питань підтримки місцевого книговидання вирішила включити до видавничого плану 9 рукописів, нагадав Ігор Слезко — голова комісії, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації. Усі обрані твори побачили світ до кінця 2018 року та вже надійшли до бібліотек, а їхні електронні версії доступні для всіх охочих.

Серед випущених видань — як збірки поезії та художньої прози, так і наукові роботи. Чимало з останніх, зокрема монографії «Чернігівське літописання ХІ–ХІІІ ст.: історіографічний міф чи історичне джерело?», «Графіті Чернігова у соціокультурному просторі Х–ХVII ст.», збірка праць Івана Кошелівця «Можна одверто? або Туга за катарсисом» викликали значну цікавість і поза межами Чернігівщини — серед наукових установ НАН України.

Ще 4 суспільно значимі книги у 2018 році вийшли друком в рамках Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016–2020 роки як позаконкурсні видання.

Так, на початку року видано збірку творів поета та дисидента Леоніда Тереховича (1941-1992) «До правди незалежного життя».

До початку навчального 2018–2019 року з ініціативи обласної ради випущено друком книгу для першокласників «Букварик школярика (символіка, традиції, звичаї Чернігівського краю)».

Наприкінці 2019 року включено до видавничого плану та видано друком (за рахунок економії коштів, досягнутої під час випуску конкурсних рукописів) художньо-документальне видання «Сергій Борткевич: партитура життя» та «Довідник для військовослужбовців та працівників військкоматів щодо інформування ветеранів війни з числа учасників АТО/ООС» Увесь наклад останнього передано Північному міжрегіональному сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО для розповсюдження серед працівників військкоматів.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини