Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:50:54

Відзначення 350 років з дня започаткування славетного міста Батурин

27.03.2019   16:17Агенцiя

В 2019 році на державному рівні відзначається 350 років з дня започаткування гетьманської резиденції у місті Батурині Чернігівської області.


23 березня громадською організацією «Вогонь Відродження» за підтримки Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації проведено захід: «Квест до 350–річчя Батурина» – переможець конкурсу з визначення проектів національно-патріотичного спрямування, розроблених інститутами громадянського суспільства.

Відсвяткувати  день народження славетного міста, завітали до Батурина команди учасників з багатьох районів Чернігівщини. Усього Гетьманська столиця прийняла 120 гостей. Локаціями цікавої та пізнавальної програми квесту стали унікальні пам’ятки Батурина – палац гетьмана К.Розумовського, Цитадель Батуринської фортеці, Гончарівка – територія заміської резиденції гетьмана Івана Мазепи, Будинок Генерального суду та інші будівлі та споруди міста. Діапазон завдань квесту був різноманітним: це і співоче привітання міста, і пошуку характерних епосі відповідників, і вивчення зброї тих часів, і навіть об’єднання правого і лігового берегів Дніпра, за допомогою тімбілдінга!

Переможцем стала команда «Нащадки Коруки» з міста Корюківка, вихованці ЗОШ І-ІІІ ст. №4. Друге місто посіла команда з м. Борзна «Козачата», учні Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Христини Алчевської. На третьому місці – команда Спаської ЗОШ І-ІІІ ступенів з м. Сосниці «Чупрундир».

Учні в ігровій формі мали змогу поглибити знання про історичну і культурну спадщину України, провести паралелі з подіями, що відбувалися на рідній землі 100 років тому та сучасними на сході і півдні Україні, що є важливою інтерактивною складовою патріотичного виховання. Історичний квест є прекрасним зразком того, що навчання може бути цікавим, інтерактивним та ефективним одночасно.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.