Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:28:44

"Musica incognita" знову на сцені філармонійного центру

05.03.2019   08:19Агенцiя

Творчий експеримент, що вперше у квітні минулого року було реалізовано Академічним камерним хором імені Д. Бортнянського на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру, виявив свою життєздатність і продовжує завойовувати симпатії у глядача.


Відбувся черговий показ дивовижного музичного спектаклю-містерії «Musicaincognita», що став можливим завдячуючи творчому союзу автора ідеї дійства, художньому керівнику та головному диригенту хору Івану Богданову, режисеру-постановнику Дмитру Обєднікову та сценографісту Артему Сиворакші.

Протягом року від прем’єри спектакль утретє демонструвався глядачу і утретє зібрав аншлаг. Шанувальникам хорового співу була представлена програма,сформована з духовних творів анонімних авторів стародавніх епох. Серед них - католицькі гімни, давньоруський духовний спів, композиції епохи бароко, інші твори, точна ідентифікація яких ускладнена. Хор імені Д.Бортнянського виконував композиції старослов’янською, латинською, німецькою, англійською і навіть грузинською мовами.

Про що містерія? Як такого сюжету, в класичному розумінні, у дійства немає. Глядач стає свідком, а, подекуди, і учасником містичного обряду сутність якого Іваном Богдановим уміщена в одній фразі: «Про те, що всі струмки повертають до своїх витоків». Завдання, яке традиційно ставить творча група спектаклю перед хором – не знайти готові відповіді для публіки, а змусити її саму шукати відповіді на складні питання.

Коментуючи перебіг спектаклю, художній керівник та головний диригент Академічний камерний хор імені Д. Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центруІван Богдановподякував кожному, хто став частиною містерії "MusicaIncognita". - Ми відчували ваше тепло. У фіналі, коли вдалося подивитися в ваші обличчя, я побачив в них співпереживання і розуміння. Я відчув, що "Світло у темряву світить, і темрява не здолає його". Дякую всім знайомим і незнайомим. Радий за те, що моє місто розвивається в естетичному, духовному, експериментальному плані, - резюмував пан Іван.

Крім Чернігова, в минулому році спектакль вже демонструвався у Києві. А днями його побачать ще і в білоруському Гомелі, куди 5 березня Хор Ім. Д.Бортнянського вирушає на гастролі.


Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини