Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:35:32

Презентація у Мінську найкращої драматичної вистави року

22.02.2019   08:12Агенцiя

Вистава Чернігівського академічного облмуздрамтеатру ім. Т.Г.Шевченка «Вій.

Докудрама» Наталі Ворожбит, поставлена режисером, заслуженим артистом України Андрієм Бакіровим, яка у 2018 році стала лауреатом Премії імені Леся Курбаса та переможцем у номінації «За найкращу драматичну виставу» Першого Всеукраїнського театрального фестивалю-премії «ГРА», 17 січня цього року була успішно презентована мінському глядачеві.

Після блискучого показу на сцені Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка у березні минулого року та урочистого вручення у листопаді Національної театральної Премії Першого Всеукраїнського театрального фестивалю-премії «ГРА» вистава вирушила подорожувати театральними підмостками кращих українських театрів. Талановитій грі чернігівських артистів гаряче аплодували глядачі Харкова і Полтави, Києва і Херсона, Дніпра і Одеси…

Наприкінці минулого року творчий склад Чернігівського театру був запрошений до Мінська саме з виставою «Вій. Докудрама», яка рішенням Міжнародного журі Першого Всеукраїнського театрального фестивалю-премії «ГРА» була визнана найкращою драматичною виставою в Україні. І шевченківці не розчарували очікувань білоруської публіки, що була вражена захоплюючим сценічним дійством, створеним завдяки органічному поєднанню оригінальних режисерських рішень, сучасних засобів театрального втілення з натхненою високопрофесійною грою акторського ансамблю. Бурхливі овації після завершення спектаклю були нагородою виконавцям від схвильованих глядачів, які стоячи вшановували чернігівських акторів.

А схвальні відгуки театральних критиків та присутніх на виставі представників ЗМІ стали додатковим підтвердженням високої професійної майстерності творчого складу театру.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини