Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:53:11

Творчість дає людині можливість радіти світу та любити його

13.10.2018   11:32

Щороку друга неділя жовтня – професійне свято всіх тих, хто впевнено тримає у своїх руках пензлі та олівці – День художника. У 2018 році День художника України припадає на 14 жовтня.

День художника — це свято не тільки професіоналів. Творчість дає людині можливість радіти світу та любити його. Це свято — для всіх любителів прекрасного! Для тих, хто бачить всю красу світу в самих найдрібніших деталях і не перестає захоплюватися нею.

Чудова нагода поринути у світ образотворчого мистецтва та поспілкуватися із справжнім майстром своєї справи – відомим художником Степаном Вербещуком під час мистецької зустрічі «Казка чарівного пензля» випала учням 4-го класу ЗОШ №14 11 жовтня у читальній залі Прилуцької міської бібліотеки для дітей.

На сьогоднішній день Степан Степанович – автор ілюстрацій двох дитячих книг («Сонячні дні домовичка Мелетія», автор І. Андрусяк та «Дім двірників», автор Ю. Нікітінський). Його казкові герої, особливі, не схожі на інших. За диво чоловічками - домовичками, як ми звикли їх називати, відразу впізнаєш Степана Вербещука. Слайд-шоу ілюстрацій до книг, а особливо - люб’язно надані майстром на виставку роботи зачарували дітей.

Від ведучої заходу – головного бібліотекаря Наталії Сич гості бібліотеки дізналися, що сьогодні картини художника є в приватних колекціях багатьох європейських країн, а також Америки, Канади, Ізраїлю, Філіппін. Шість полотен знаходяться в Донецькому художньому музеї. Жителі ж та гості Прилук щоденно можуть бачити й інший аспект творчості митця – різьблення по дереву. Степан Вербещук є автором кіоту для Чудотворної ікони Скорбящої Божої Матері у Спасо-Преображенському соборі та одним з авторів різьбленого іконостасу Миколаївської дзвіниці. «Що потрібно, аби стати художником, тобто, які потрібно мати вміння та навички; чи потрібно мати талант від народження; чи можна розвинути талант художника; коли потрібно розпочинати навчання?» - всі ці питання цікавили як учнів, так і їхніх батьків.

Прислухаючись до порад Степана Степановича та використовуючи різні техніки малювання, діти почали створювати і свою Казкову країну з чарівними деревами, хмаринками, будинками, у якій поселилися фантастичні тварини.

А потім лунали щирі привітання їз прийдешнім святом від малечі та дорослих, адже всі колись пробували свої сили, взявши вперше в руки олівець та кісті. І хоча не кожен з присутніх буде великим художником, цю зустріч та спільний малюнок всі згадуватимуть довгі роки з теплом та ностальгією.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини