Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:54:14

У бібліотеці Короленкавідкрилася виставка картин "Коли душа у барвах оживає…" Ядвіги Белявської

22.06.2018   10:12Агенцiя

21 червня в "Мистецькій вітальні" Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відкрилася виставка картин "Коли душа у барвах оживає…" чернігівської художниці Ядвіги Белявської.

За професією конструктор-модельєр швейного виробництва, пані Ядвіга близько 14 років працювала художником-оформлювачем, дизайнером, бутафором. Має творчу категорію, більше 10 персональних виставок в Чернігові. Багато робіт знаходяться в приватних колекціях країн СНД, а також за кордоном: в Польщі, Чехії, Японії, США, Голландії.
Творче натхнення художниця черпає з самого буття та чарівної краси Поліської землі.

На експозиції "Коли душа у барвах оживає…" представлено 30 робіт у жанрі пейзажу та натюрморту, виконані аквареллю, пастеллю та олійними фарбами.

Ядвіга Белявська:
"Дар красномовства притаманний далеко не кожному.
Моя мова – це руки, які не випускають пензля й олівця практично все свідоме життя. Нехай ці скромні роботи розкажуть Вам про моє відношення до світу, про любов до різних проявів життя.
Моя творча біографія – це насамперед праця, що складається не тільки з успіхів, а й багатьох помилок та розчарувань, які все одно стали трампліном для нових робіт. Я не боюся ризикувати, фантазувати й експериментувати з різними матеріалами, змішуючи техніки та стилі. А головне – працювати над новою роботою для мене завжди радість, бо це потреба самої душі.
У зрілому віці я почуваю себе щасливішою, ніж в юності. Стала більш терплячою, добрішою до людей. Ціную найменшу радість, бо тепер знаю – прикрості неминучі для кожної людини на землі...
Маю надію, що мої щирі картини та акварелі додадуть вам позитивної енергії, допоможуть відновити душевну рівновагу та спочити душею…".
Експозиція діятиме протягом двох місяців. Відділ мистецтв бібліотеки щиро запрошує гостей і жителів міста відвідати оригінальну та різнопланову виставку талановитої чернігівки Ядвіги Белявської.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини