Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:21:07

Художній текстиль Наталії Онанко експонують у чернігівському музеї

15.01.2018   07:52Агенцiя

12 січня у Чернігівському обласному художньому музеї ім.Григорія Галагана відбулось відкриття виставки робіт члена Національної спілки художників України Наталії Онанко. На виставці, що носить назву "Диворитми", представлені художні роботи в техніках художній текстиль і витинанка.

Наталія Онанко – чернігівська художниця, відома в Україні своїми чарівними та життєдайними акварелями. Вона успішно навчає живопису студентів Ніжинського коледжу культури і мистецтв ім. М. Заньковецької та безупинно навчається сама. Творчий неспокій спонукає її до постійного розвитку, а значна кількість персональних виставок засвідчує високий творчий потенціал мисткині, що не зупинилась у пошуках втілення образів лише графічними та живописними засобами. Вона завжди прагне до довершеності, до опанування новими техніками та матеріалами. Завдяки цьому останніми роками розкрилась ще одна грань таланту мисткині у царині художнього текстилю та витинанки. Наталія стала учасником Всеукраїнських виставок та мистецьких проектів декоративного мистецтва: «Світ Божий як Великдень», що відбувається у різних містах України ‒ Одесі, Дніпрі, Києві, Івано-Франківську; Різдвяні виставки (м Київ); «Пречиста» (м. Чернівці). Наполеглива робота із текстилем, захоплення витинанкою дали можливість висловити те, що подекуди складно вербалізувати. Це і своєрідне переосмислення нашої історико-культурної спадщини, і звернення до фольклору та української традиції, і філософське бачення дійсності.

Лейтмотивом виставки є календарно-обрядові свята. Чудово доповнюють експозицію роботи, створені під враженням подорожі до Карпат.Художній доробок Наталії Онанко свідчить про неповторність її світосприйняття, а пошуки засобів декоративності виявляються у кольорових диворитмах одухотворених творів, просякнутих великою любов’ю та захопленням навколишньою красою.

Привітати Наталію прийшли її вчителі - художники Василь Михайлюк, Тетяна Федоритенко, Тетяна Матвейцева, Наталія Войстрикова, колеги з Ніжинського коледжу культури і мистецтв ім. М. Заньковецької, друзі.


Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.