Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:04:31

Просвітницька діяльність Національного заповідника "Чернігів стародавній" у 2018 році

10.01.2018   09:40Агенцiя

Просвітницька діяльність є одним із головним напрямків Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній». Адже щороку його музеї та виставки відвідують понад 250 тисяч поціновувачів старовини і мистецтва з різних куточків України, а також із-за кордону.

Схоже і цього року нас очікує туристичний бум. Ще лише початок січня, а вже сотні чернігівців та гостей міста завітали у пам’ятки архітектури на Валу і Болдиних горах.

Наукові співробітники «Чернігова стародавнього» вже запланували чимало новинок в екскурсійній та лекційній роботі. Як і в минулі роки у приміщенні Колегіуму — публічні лекції на історичну тематику. Вони розпочнуться вже наступного тижня і триватимуть до кінця квітня. Програма лекцій буде цікавою і для молоді, і для людей старшого віку.

Значна увага буде приділена популяризації пам’яток Чернігова та фондових колекцій заповідника. Відтак, планується видання сучасної рекламної продукції, зокрема, буклетів, флаєрів. Передбачено участь у регіональних, всеукраїнських і міжнародних туристичних ярмарках, співпраця із туристичними фірмами Києва, Чернігова та інших міст України, а також із колегами з Білорусії.

Одним із основних напрямків у рекламі заповідника залишиться інтернет. Тож про всі події у музейній установі читайте на сайті «Чернігів стародавній» (https://oldchernihiv.com). Разом з тим, заповідник буде активно співпрацювати з місцевими і всеукраїнськими засобами масової інформації.

Для всіх, хто цікавиться минулим Чернігова та його пам’ятками передбачено оглядові екскурсії по території стародавнього Дитинця, Болдиних гір, Єлецького монастиря з відвідуванням головних соборів міста. Для бажаючих — оглядова екскурсія по території стародавнього Чернігова з пам’ятками архітектури ХІ—ХІХ ст.

Запрошуємо також і на тематичні екскурсії по пам’ятках заповідника, а також музейних виставках.

У Борисоглібському соборі проходитимуть концерти духовної та камерної музики.

Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» надаватиме допомогу в організації на території Валу та біля Катерининської церкви різноманітних туристичних та краєзнавчих заходів. Сприятиме у проведенні виїзних весільних церемоній, які з кожним роком набувають все більшої популярності.


https://oldchernihiv.com/prosvitnytska-diyalnist-natsionalnogo-zapovidnyka-chernigiv-starodavnij-u-2018-rotsi/

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини