Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:00:39

Аншлаги Чернігівського драмтеатру ім.Т.Шевченка у Львівській опері

08.01.2018   10:05Агенцiя

Як же це гарно – починати новий рік з аншлагів у театральних залах! Але особливе враження справляє вщент заповнена театральна зала Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С.Крушельницької.

І це не на виступі всесвітньо відомої оперної діви чи закордонної балетної трупи. Це відбувалося під час гастрольних показів гоголівської «Ночі перед Різдвом» акторами Чернігівського академічного облмуздрамтеатру ім. Т.Г.Шевченка.

Як висловився один з фахових журналістів: «Балуваних львівських шанувальників Мельпомени тяжко чимсь здивувати, проте, гостям з Чернігова це вдалося: обидві вистави завершувалися тривалими аплодисментами… Два аншлаги в один вечір: на сцені львівської Опери з гастролями артисти Чернігівського обласного театру ім. Шевченка з музичною комедією «Ніч перед Різдвом»…»

Надзвичайно приємно було побачити у вельми шанованому столичному виданні – щоденній всеукраїнській газеті «День» від 04 січня – статтю «Новий рік у Львівській опері розпочався гастролями гостей з Чернігова», яка сповіщала, що «Початок нового, 2018-го, ознаменувався красивою подією – виступом у Львові прекрасного українського театрального колективу зі старовинного Чернігова!», – маючи на увазі комедію Чернігівського обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка «Ніч перед Різдвом» за мотивами Миколи Гоголя (режисер Андрій Бакіров), що відбулася 3 січня…

Публіка віддячила акторам з Чернігова за неймовірні позитивні емоції бурхливими і тривалими оплесками. А колеги з Львівського оперного бажають чернігівцям вдалих вистав та гастролей у 2018-му. І, звісно ж, з нетерпінням знову чекають у гості».

Недаремно ця фантастично красива комедійна казка для дорослих вже третій рік поспіль завойовує симпатії дедалі ширшої глядацької аудиторії в Україні та за її межами.

Бажаємо піднесеного святкового настрою усім шанувальникам театрального мистецтва, а творчому складу шевченківців – нових вражаючих зустрічей з вдячними глядачами, захопленими натхненною грою наших акторів.


Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.