Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:18:36

Виставкова діяльність Національного заповідника "Чернігів стародавній" у серпні-жовтні 2017 року

23.10.2017   11:14Агенцiя

Виставкова діяльність Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» є одним із головних його напрямків роботи.

Враховуючи те, що цього року музейна установа відзначає 50-и річний ювілей, основну увагу було вирішено приділити презентації експонатів із фондових колекцій заповідника.

Відтак, 11 серпня у Борисоглібському соборі відкрилася виставка «Відбитки часу» з фондів Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній». Експозиція надала можливість прослідкувати еволюцію розвитку архітектурно-будівельних деталей упродовж ХІ—ХІХ ст.

У її відкритті взяли участь архітектори, історики, археологи, журналісти.

19 жовтня виставка завершила свою роботу відповідно до рішення науково-методичної ради заповідника.

Разом з тим, передбачається оновлення постійних експозицій Борисоглібського собору.

20 вересня у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (у Колегіумі) відкрилася виставка «Богородиця милостива». В унікальній експозиції було представлено 39 ікон з фондів Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», які репрезентують ікономалярство Чернігівщини XVIII — початку ХХ ст. Виставка мала значний успіх не лише у чернігівців, а також і гостей з інших міст України.

Наступного тижня виставка ікон завершує свою роботу. Чергова експозиція «Архітектура Чернігівщини у творчості художників» буде приурочена до річниці народження Андрія Антоновича Карнабеда. Вона відкриється у виставковій залі Колегіуму. Це спільний проект Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» і Чернігівської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури.


«Чернігів стародавній»

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини