Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:50:40

Не визнано результати конкурсів у двох музеях

28.08.2017   09:12Агенцiя

22 серпня відбулось засідання сесії Чернігівської обласної ради, в порядку денному роботи якої стояло питання звільнення директорів у тих закладах культури, де відбулись конкурсні добори, і призначення/затвердження директорів новообраних.

Проте депутати не підтримали питання щодо звільнення двох керівників музеїв, а саме - директора Чернігівського обласного художнього музею імені Г. Галагана Ірини Ральченко та директора Новгород-Сіверського історико-культурного музею-заповідника "Слово о полку Ігоревім" Миколи Сугоняки.

У конкурсі на заміщення посади директора музею-заповідника "Слово о полку Ігоревім" брало участь 2 кандидати: історик-краєзнавець Анатолій Федірко та Олена Мовчан, екс-голова Новгород-Сіверської райдержадміністрації. Перемогу здобула Олена Мовчан, що отримала 6 голосів від членів конкурсної комісії.

Конкурс на заміщення посади директора Чернігівського обласного художнього музею імені Г. Галагана у липні 2017 року відбувся вже вдруге, оскільки результати першого конкурсу були визнані недійсними самим органом управління через неточне дотримання Закону України "Про культуру" чиновниками Депатаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА. Цього разу за посаду директора змагалися діюча директорка Ірина Ральченко та її заступниця Світлана Власенко. Переможницею конкурсу було визнано Світлану Власенко, яка отримала 6 голосів з 9 можливих від членів конкурсної комісії. 

До слова, засідання комісії з обрання директора художнього музею не було спокійним. Як свідчать свідки, там був і тиск на членів комісії, і відкрита заангажованість окремих членів комісії по відношенню до окремих претендентів тощо. У випадку незатвердження переможців конкурсів обласною радою, конкурсні добори мають бути оголошені повторно.

Подібна ситуація спостерігається в Музеї "Бойківщина" у м. Самбір на Львівщині, де конкурс триває вже другий рік і вже вдруге Львівська обласна рада не затверджує переможницю конкурсної процедури - діючу директорку Роксолану Данчин.

Нагадаємо, що затвердження переможців конкурсів органом управління (обласною, міською радою) не передбачене Законом України №955-19 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури" як обовязкове.

http://prostir.museum/ua/post/39671

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.