Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:40:31

Два заклади культури Чернігівщини отримали нових керівників

26.07.2017   08:40Агенцiя

В облдержадміністрації 24 липня відбулося друге засідання конкурсних комісій по добору очільників закладів культури — Новгород-Сіверського історико-культурного музею-заповідника «Слово о полку Ігоревім» та Чернігівського обласного художнього музею імені Г. Галагана. Голова конкурсної комісії — заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова.

В обговоренні також взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери Сергій Журман та заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко.

До участі у другому етапі конкурсу на посаду директора історико-культурного музею-заповідника «Слово о полку Ігоревім» допущено двох кандидатів: Олену Мовчан (займала посаду голови Новгород-Сіверської РДА з 2014 по 2016 рік) та Миколу Сугоняко (з 1993 року працював директором цього ж музею). Також два кандидата претендували на зайняття посади керівника художнього музею: Ірина Ральченко (чинний директор музею з 2001 року) та Світлана Власенко (з 2007 по 2015 рік працювала заступником директора з наукової роботи музею, з 2015 року — заступник начальника управління культури та туризму Чернігівської міськради).

Члени комісії провели співбесіди та заслухали презентації проектів програм розвитку закладів культури на найближчі роки, які мали підготувати всі претенденти. Зокрема, у полі зору комісії — як майбутній керівник бачить подальший розвиток музеїв та сучасні інноваційні підходи до музейної справи, збільшення відвідуваності, популяризація серед потенційних туристів в області та поза її межами. Адже статистика відвідувань, для прикладу, художнього музею, практично не змінилась за останні роки (34,5 тисяч відвідувачів у 2015 році і 34,7 тисячі — у 2016-му). А музею-заповіднику «Слово о полку Ігоревім», навіть, знизилась – з 33-х тисяч гостей у 2015 році до 30-и тисяч у 2016-му). Відтак, першочерговим завданням очільників культурних установ стане залучення більшої кількості відвідувачів.

— Музеї повинні бути не лише сховищами артефактів, а й закладами, які можуть надавати широкий спектр послуг, організовувати цікаве дозвілля та реалізовувати культурні та соціальні програми, — зазначила Наталія Романова.

На посаду директора історико-культурного музею-заповідника «Слово о полку Ігоревім» переможцем конкурсу визначили Олену Мовчан, обласного художнього музею імені Г. Галагана – Світлану Власенко. Таке рішення прийнято більшістю голосів від затвердженого складу комісії. Втім, переможці конкурсів зможуть приступити до виконання обов’язків після відповідного рішення обласної ради.

Як зазначалось, минулого тижня відбулося засідання щодо визначення майбутнього директора комунального закладу «Обласний методичний центр навчальних закладів культури і мистецтв». Однак, у зв’язку з порушеннями регламенту голосування за переможця конкурсу, на цю посаду оголосять повторний конкурс.

Слід зазначити, що конкурс по добору очільників закладів культури — важливий етап їх розвитку. Облдержадміністрація пропонуватиме менеджменту цих установ застосовувати нові сучасні підходи до музейної справи. Відповідно, це відображатиметься у кадровій політиці: до управління об’єктами культури намагатимуться залучати осіб з прогресивними та сучасними поглядами на їх розвиток та просування як об’єктів туристичної інфраструктури.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини