Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:55:00

"Сіверські вікінги" зберуть історичних реконструкторів у Чернігові

11.07.2017   13:37Агенцiя

Третій фестиваль середньовічної культури та історичного фехтування "Сіверські вікінги", який 15-16 липня відбудеться у Чернігові, збере представників більш ніж 10 клубів, що спеціалізуються на різних напрямках історичної реконструкції.

"Очікується, що в турнірах візьмуть участь представники більш ніж 10 клубів історичного фехтування та лучники з Києва, Харкова, Сум, Запоріжжя, Вінниці, Кам’янця-Подільського, загалом близько 50 бійців і стрільців. До Чернігова приїдуть навіть учасники та переможці проекту "Битва націй", - зазначається у повідомленні організаторів.

За програмою, першого дня відбудуться конкурс історичного костюма, масові бої "16х16", турнір "Щит-Меч", майстер-клас з історичних танців, професійні поєдинки лицарів та лучників, виступ кінного театру, концерт рок-фольк гурту, фаєр-шоу та "гітарник" біля вогнища до самого ранку.

Наступного дня заплановано командні бої "2х2" та "5х5", знову ж таки майстер-клас з історичних танців та нагородження переможців турнірів.

Упродовж обох днів фесту відвідувачі також зможуть взяти участь у майстер-класах із рукоділля, виготовлення посуду, прикрас чи елементів середньовічної зброї, ковальства, шиття тощо.

Перший фестиваль "Сіверські вікінги" відбувся влітку 2014 року. Він прийшов на зміну фесту історичного фехтування і слов’яно-варязької культури "Коровель", який 13 років проводився поблизу села Шестовиця Чернігівського району, поряд з місцем найбільшої в Європі стоянки-городища вікінгів ІХ-ХІІ століть за межами Скандинавії.

УКРІНФОРМ

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини