Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:39:10

У смт Березна відкрили пам’ятник уславленому земляку, видатному композитору та диригенту Григорію Верьовці

22.05.2017   08:12

19 травня у житті смт Березна відбулася знакова подія, адже тут урочисто відкрили погруддя видатного композитора, диригента та майстра хорового мистецтва Григорія Верьовки.

Відкриття пам’ятника славетному земляку стало можливе завдяки зусиллям депутата обласної ради, голови постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики, законності та запобігання корупції Василя Леоненка, який виділив на створення погруддя необхідну суму зі своїх коштів на виконання депутатських повноважень.

Освячення пам’ятника Григорію Верьовці провів благочинний Менського благочиння Української Православної церкви протоієрей Василій.

З вітальним слово до земляків звернувся Василь Леоненко, секретар Національної Всеукраїнської Музичної Спілки, директор Чернігівського вищого музичного коледжу ім. Л.М. Ревуцького, заслужений діяч мистецтв України Володимир Суховерський, Березнянський селищний голова Ольга Романченко, заслужений художник України, скульптор, автор погруддя Григорія Верьовки Михайло Белень.

За дорученням голови обласної ради участь в урочистому заході взяв його радник Дмитро Никоненко, який передав від Ігоря Вдовенка щирі вітання громаді Березни із знаковою і довгоочікуваною подією.

Вшановуючи велич таланту лауреата Державної премії України ім. Тараса Шевченка, народного артиста України Григорія Верьовки, представники влади і громади поклали квіти до його пам’ятника.

Завершився захід виступами академічного народного хору обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм і народного аматорського хору Березнянського будинку культури, які виконали українські народні пісні.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини