Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 15:58:22

В літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського зафіксовано рекорд

19.05.2017   10:04Агенцiя

В Міжнародний день музеїв, 18 травня, до музею Михайла Коцюбинського завітав Голова редакційної ради Національного проекту "Книга рекордів України" Олег Іваненко.

Він приїхав із почесною метою. Аби зареєструвати унікальну на весь світ річ – «Дерево життя», що пронизує всі три поверхи літературної експозиції музею-заповідника.

На початку заходу слово взяв директор музею Ігор Коцюбинський. Він розказав про історію створення «Дерева життя» і про його автора Івана Валентина Задорожного.

Більш докладно і детально про мистецьку скульптуру розповіла Марія Москаленко, завідуюча відділом музею-заповідника М.М.Коцюбинського.

На гранях скульптури відображена вся творчість Коцюбинського – ілюстрації з підписами від найперших його творів і до останніх. І манера цього відображення – особлива – у різьбленні по дереву. Тут можна впізнати героїв усіх творів Великого Сонцепоклонника.

«Дерево життя» – це справді унікальна річ. Виготовлена вона спеціально для музею. Вирізана із сосни та оброблена вишневим клеєм, щоб скульптура краще зберігалася. І схожої немає в усьому світі. Саме тому її і було внесено до «Книги рекордів України».

Рекорд зареєстровано в категорії «Вперше, розміри» – найбільша монументально-просторова композиція з дерева, присвячена творчості Михайла Коцюбинського. Це чотиригранна колона висотою 10,5 м, яка проходить крізь три поверхи будівлі. На гранях колони зображені художні образи з творів М.Коцюбинського. Ширина кожної грані – 2 м. Цей рекорд буде поряд із найбільшим літаком у світі, найсильнішою жінкою на планеті, яка теж є українкою, поряд із роботою художника, що написав картину площею 300 кв. м.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини