Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:41:02

У Ніжині нагородили найталановитіших. ФОТОрепортаж

15.05.2017   15:57Агенцiя

Минулого тижня в Ніжині відбулася урочиста церемонія нагородження переможців ІІІ Міського конкурсу «Талант року», що проводиться за ініціативою благодійного фонду «Копиця» (заснованого подружжям підприємців – Анатолієм і Наталією Копицями) та за сприяння Ніжинської міської ради.

На сцену академічного театру ім.М.Коцюбинського під бурхливі оплески один за одним піднімалися дівчата та хлопці – гордість своїх батьків, педагогів, міста й області загалом. Це переможці учнівських олімпіад різних рівнів, наукових конкурсів, спортивних турнірів і творчих змагань. Учасники свята вшанували також і найкращих вчителів, які виховують майбутню еліту країни.

    За час існування конкурсу «Талант року» його лауреатами стали понад 100 школярів і більш ніж 40 педагогів. «Кожного ми впізнаємо, з кожним вітаємося при зустрічі, вони стали для нас, як рідні, - сказав під час відкриття Анатолій Копиця. – Надзвичайно приємно, що деякі з цих учнів навчаються у найкращих вузах нашої країни та за кордоном. І саме це нове покоління буде примножувати славу рідного міста, переймати та поширювати справжні європейські цінності, будувати нову квітучу заможну мирну Україну». А Наталія Копиця нагадала учням, щоб не забували щиро дякувати своїм батькам, які подарували їм життя, та педагогам, які показали дорогу до знань, до успіхів. Засновники конкурсу представили поважних гостей – голову Чернігівської обласної ради Ігоря Вдовенка та міського голову Ніжина Анатолія Лінника. Упродовж вечора вони піднімалися на сцену, аби вручити відзнаки та подарунки талановитим діткам.

       Зазначимо, що конкурс «Талант року» є відкритим і проводиться для підтримки обдарованої учнівської молоді, популяризації її досягнень в різних сферах діяльності, а також з метою гідного вшанування творчої праці педагогів, підвищення їх професійної майстерності, популяризації педагогічних здобутків, підвищення престижу освіти серед учнів загальноосвітніх закладів, шкіл естетичного та спортивного виховання. Участь у конкурсі беруть діти та підлітки віком 6-17 років, а також педагоги загальноосвітніх закладів, шкіл естетичного та спортивного виховання м. Ніжин. Конкурс для учнів проводиться за такими напрямками:
– точні та природничі дисципліни (це переможники шкільних, міських, регіональних, всеукраїнських, міжнародних олімпіад і конкурсів);
– гуманітарні дисципліни (теж переможці олімпіад);
– фізична культура і спорт (чемпіони змагань різних рівнів);
- творчість (літературна творчість, образотворче мистецтво, хореографія, вокал, розмовний жанр, КВК, інтелектуальні ігри);
- учнівський проект (критерії – соціально значущий компонент, інноваційність, практична реалізація, результативність).

Першими на сцену піднялися лауреати та переможці в номінації «Точні та природничі дисципліни». Призові місця в ній посіли: учень 10 класу Ніжинської гімназії № 3 Михайло Кот (бронзовий диплом), учениця 9 класу Ніжинської школи № 15 Софія Ярмоленко (срібний диплом) та учень ІІ курсу математичного класу Ніжинського ліцею Денис Платонов (золотий диплом). 

В номінації «Учнівський проект» перші сходинки здобули: Яна Сердюк, учениця 9 класу Ніжинського навчально-виховного комплексу № 16 «Престиж» (бронзовий диплом); команда туристів-краєзнавців Центру туризму і краєзнавства учнівської молоді (у складі Юзви Дмитра, учень 9 класу школи № 15, Жигуна Кіріла, 9 клас, школа № 2, Січкаря Георгія, 8 клас, школа № 1, Гребеннікової Віти, Сурмачевської Ярини та Задерій Єлизавети 9-тикласниці школи № 2) – срібний диплом; хор хлопчиків «Джура» Ніжинської гімназії № 3 – золотий диплом.

В номінації «Гуманітарні дисципліни» відзначені: Шилова Руслана, учениця 11класу Ніжинської гімназії № 3 (бронза), Банзерук Анна, учениця 9 класу школи № 10 (срібло), Риженко Тетяна, учениця 11 класу Ніжинського навчально-виховного комплексу № 16 «Престиж» (авторка книги «Політ фантазій»). В номінації «Фізична культура та спорт» найдостойнішими за результатами цього навчального року визнані: Швець Владислава, учениця 1 класу школи № 1 (бронза), Турчина Володимир, учень 10 класу школи № 10 (срібло), Кулепестін Олександр, вихованець дитячо-юнацької спортивної шахової коли, учень 2 класу школи № 15 (золото).

Наступна номінація – «Творчість», в якій було найбільше лауреатів. А от бронзовий диплом у номінації отримала Ярослав Анастасія, учениця 11 класу школи № 15; срібний диплом - учасники зразкового ансамблю бального танцю «Шанс» Ніжинської дитячої хореографічної школи Щітка Олександра та Кремез Микола;  таку ж нагороду отримала Халікова Аміна, учениця 5 класу Школи гармонійного розвитку «Позитивчик»; а переможцем став вокальний ансамбль «Віват» Ніжинського Будинку дітей та юнацтва (керівник Ніна Крутько).

Окрім номінацій, про які згадувалося, на святі відзначали окремо дітей, яких можна назвати «геніальними», «унікальними», «гордістю родини» тощо. Зокрема, звання «Геніальний учень» отримав учень 8 класу школи № 10 Олексій Ігнатенко, котрий в 2016 - 2017 навчальному році здобув перемогу на другому, третьому, четвертому етапах Всеукраїнських олімпіад з хімії, фізики, математики, інформатики, а також дипломи за відмінний результат у Міжнародному дистанційному курсі «Олімпік 2016 – Весняна сесія» з математики, інформатики, англійської мови, біології та природознавства, є переможцем в обласній теоретичній олімпіаді серед учнів шкіл естетичного виховання у місті Чернігові. Голова обласної ради Ігор Вдовенко від імені депутатського корпусу вручив цьому надзвичайно працелюбному й наполегливому хлопцю ноутбук!
У номінації «Диво-дитина» відзначений учень1 класу Ніжинського навчально-виховного комплексу № 16 «Престиж» Павло Коваленко, що бере участь у талант-шоу «Україна має талант». У номінації «Національний рекорд» перемогу здобула Анастасія Майорова, учениця 3-го класу школи мистецтв, котра створила «Найбільшу колекція пейзажів України на гарбузових зернятах» в кількості 106 штук. А в номінації «Гордість родини» відзначені дві дівчини-сестрички Валерія та Владислава Шейко. Нова номінація – «Міжнародний культурний обмін», де відзначений Микитенко Ігор, учня ІІ курсу математичного класу Ніжинського ліцею, знавець англійської мови, учасник програми обмінів, що жив і навчався в Сполучених Штатах Америки, отримав сертифікати за активну та успішну волонтерську та громадську діяльність. «Спортивна гордість Ніжина» - це чемпіон України з хортингу серед кадетів, чемпіон України з бойового самбо серед юнаків, чемпіон Світу з хортингу серед кадетів Іван Кубрак, учень 10 класу школи № 13, вихованець дитячо-юнацької спортивної школи «Спартак». А «Унікальний учень» - це Мицик Сергій, учень 8 класу Ніжинського навчально-виховного комплексу № 16 «Престиж», багаторазовий переможець міжнародних, всеукраїнських та регіональних конкурсів та турнірів у складі команди Будинку дітей та юнацтва «КЛІО».

Минулого року засновник загальноміського конкурсу «Талант року» - благодійний фонд «Копиця» започаткував відзначати й кращих вчителів року. Конкурс для  педагогів проводиться за такими номінаціями: педагог- реформатор; педагог-новатор; педагог-дослідник; педагог-науковець; педагог – спортсмен; педагог-естет; педагог-еколог. Глядацька зала зустрічала найдостойніших вчителів бурхливими оваціями! Тож, без сумніву, це унікальний благодійний захід на теренах Чернігівщини, і, можливо, навіть всієї України! Символічно, що свято талантів у Ніжині цього року збіглося з отриманням Україною безвізового статусу в співдружності країн Європи. «Україна стала на крок ближчою до Європи, але давайте будувати Європу тут, у наших містах і містечках, адже успішними можна бути і тут, що доводить приклад подружжя Анатолія і Наталі Копиць, - зауважив ректор Ніжинського університету ім. Гоголя Олександр Самойленко. -  Подібні заходи вселяють у мене оптимізм. Я бачу, які обдаровані у нас діти – напевно, найкращі у світі. Тож давайте будувати успішну заможну європейську Україну!».

Текст - Медіа-центр "Моє місто"
ФОТОрепортаж Мар’яни Харді
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини