Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:19:14

Відбулася четверта зустріч мистецького проекту "Михайло Коцюбинський у колі друзів"

13.05.2017   15:15Агенцiя

12 травня в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику відбулася чергова зустріч мистецького проекту «Михайло Коцюбинський у колі друзів».

Цього разу захід був присвячений доброму товаришу Михайла Коцюбинського, відомому українському етнографу – Володимиру Гнатюку. Дружба між ними тривала протягом п’ятнадцяти років. І ділилися вони найсокровеннішим.

В кінолекційній залі музею було як завжди людно. Багато хто прийшов дізнатися про ще одного друга Михайла Коцюбинського. А атмосфера під час заходу була як завжди по-домашньому теплою та затишною. Гості, що завітали на зустріч, відчували себе однією великою родиною. Всі вони сиділи за вишуканими столиками з ажурними скатертинками, пили запашний чай і слухали цікаву розповідь ведучої проекту Наталії Коцюбинської про долю Володимира Гнатюка, про те, як перетнувся його життєвий шлях із Михайлом Коцюбинським. Гості змогли легко зануритися в добу західноукраїнського села понад сто років тому – переглядали краєвиди Карпат, гуцульські типи, дізналися про нетрадиційні для нашої місцевості обряди та звичаї.

Дружба двох відомих постатей була не лише справжньою та щирою, а іще й плідною. Адже саме завдяки їй Михайлові Коцюбинському вдалося назбирати багатющий етнографічний матеріал у Західній Україні, який ліг в основу його відомої повісті «Тіні забутих предків» – мистецької вершини історії українського письменства, яка була втілена і в кінематографі. Всі присутні переглянули фрагменти з відомого фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків».

За доброю традицією наприкінці заходу було зроблено анонс наступної зустрічі. Вона відбудеться 9 червня і буде присвячена Павлу Тичині.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини