Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:35:50

У Чернігівській міській бібліотеці виставка видань про Українську революцію

03.04.2017   13:38

Цікаву та інформативну виставку видань і публікацій до 100-річчя Української революції 1917-1921 років підготували співробітники Чернігівської центральної міської бібліотеки імені Михайла Коцюбинського.

Саме таке враження виникло 30 березня під час ознайомлення з нею.

Особливу увагу привернув тематичний куточок «УКРАЇНСЬКА РЕВОЛЮЦІЯ НА ЧЕРНІГІВЩИНІ». Представлені там книги і газетні публікації науковців і краєзнавців корисні всім зацікавленим читачам, а особливо вчителям історії, працівникам закладів культури, журналістам і представникам місцевих органам влади.

Нагадаю, що відзначати 100-річчя Української революції 1917-1921 років на державному рівні будемо впродовж всіх 2017-2021 років. Мета цього святкування: не тільки данина пам’яті про славетні і водночас драматичні і трагічні сторінки нашої історії, вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України та військової звитяги захисників рідної землі, творців національної державності, а НАСАМПЕРЕД вивчення досвіду і уроків Української революції, розуміння тих помилок і хибних ідей й рішень, що привели до поразки тодішню українську державу. ЦЕ ТРЕБА НАМ СЬОГОДІ.

Єдина сумна думка не дає спокою, коли знайомишся з цією та іншими виставками про віхові події української історії, підготовлені відданими своїй справі фахівцями бібліотек: НАСКІЛЬКИ МАЛО ВИДІЛЯЄТЬСЯ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ НА ПРИДБАННЯ НОВИХ КНИГ! Адже знання (в умовах сучасної перманентної інформаційної війни) – це сила, зброя, захист і перемога…
 

Сергій Бутко, Український інститут національної пам’яті

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини