Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:26:46

Чернігівський театр ляльок відсвяткував свій 40-річний ювілей

06.02.2017   11:02Агенцiя

Днями обласний театр ляльок ім. Олександра Довженка відзначив свій ювілей.

Гості урочистого заходу мали змогу ознайомитися з музеєм театру, переглянути світлини з творчого життя театру. А заступник голови — керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова навіть спробувала себе у ролі акторки лялькового театру, отримавши урок із керування маріонеткою.

В урочистій обстановці Наталія Романова вручила акторам театру відзнаки Міністерства культури України та Чернігівської облдержадміністрації.

– Актор лялькового театру грає роль не тільки за себе, а і за ляльку. Він творить чудо, в його руках маріонетка оживає. Вітаю колектив театру з ювілеєм та бажаю, щоб вас ніколи не покидало творче натхнення, – привітала театралів заступник голови ОДА.

Також поздоровляли ювілярів їх колеги-актори з обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка, обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, Молодіжного театру. Вони приготували номери-вітання та подарунки.

Як зазначила директор театру Тетяна Коваль, заклад за останні місяці значно змінився, адже відремонтовано дах будівлі, оновлено сцену та глядацьку залу. Тож для дітей створено чудові умови для творчого дозвілля.


Довідково.

Чернігівський обласний театр ляльок розпочав театральні сезони з листопада 1976 року. Заклад став продовжувачем справи першого професійного театру ляльок в Україні, який діяв саме в Чернігові з 1921 року.

У 1996 році театру надали власне приміщення, а також присвоїли ім’я всесвітньовідомого земляка Олександра Довженка.

Вистави лялькового театру здобули відзнаки і визнання на престижних фестивалях в Україні, Австрії, Болгарії, Німеччині. З 1996 року театр започаткував свій фестиваль «Чернігівські лялькові рандеву».

У діючому репертуарі закладу понад 45 вистав для дітей. З минулого року запрацювала й «Вечірня сцена» для дорослих. 15 років при театрі працює єдина в Україні Творча експериментальна майстерня для дітей та молоді.

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини