Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:42:43

Добровольчий батальйон ОУН презентував власну виставку світлин. ВІДЕО

30.01.2017   10:28Агенцiя

Всім особовим складом бійці збирали матеріал, аби показати та розказати про життя добровольців на фронті. Експозицію бачили вже у Рівному, Києві, Запоріжжі, Дрогобичі. Тепер бійці-добровольці презентують її і у Чернігові.

Більше сотні знімків, портретів та бойових трофеїв вдалося зібрати добробатівцям. У майбутньому бійці батальйону ОУН планують показати виставку всій країні.

Три роки війни на Сході залишили чимало спогадів. Тепер добровольчий батальйон ОУН охоче ділиться ними із людьми, які про війну знають лише з екранів телевізора, чи розповідей. Більш ніж у ста фотографіях бійці батальйону розказали про те, чим жили останні три роки. Що приносило радість і, що викликає сумні спогади. Виставку із бойових трофеїв, фотографій та картин презентували і у Чернігові.

Тарас (Карай), польовий командир добровольчого батальйону ОУН: «Тут є і мої фотографії. На війні не багато є можливостей зробити фото. Більшість фото зроблені на телефони».

Дивлячись на фотографії, каже Тарас, одразу згадується за яких обставин були зроблені знімки. У більшості випадків це мирні години, саме тому світлин не надто багато. Все, що змогли зібрати представили на виставці, проте до експозиції постійно додають щось нове.

Тарас (Карай), польовий командир добровольчого батальйону ОУН: «Це моя фотографія. Ми були четверо у розвідці, я фотографував хлопців. Тут є достатньо фотографій і інших моїх побратимів».

Особистий склад батальйону наразі налічує близько 150 бійців. Вони першими стали на захист територіальної цілісності держави. Найбільшу увагу на виставці привертають знімки із чорними стрічками. Командири батальйону кажуть, за весь час батальйон не зазнав значних втрат, проте це не означає, що їх не було. Шестеро бійців-добровольців так і не повернулись із тієї війни.

Олексій (Пане Іван), командир батальйону ОУН: «Мета цієї виставки розказати про батальйон, про те, що добровольці існують. Адже більшість думає, що там вже на фронті нікого нема. Воно то й правда. Деякі окремі групи лише лишились».

Загалом, ця експозиція побувала вже у Рівному, Києві, Запоріжжі, Дрогобичі. У планах організаторів показати виставку у всіх областях України.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини