Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:51:46

Чернігівський осередок Спілки письменників відзначив 40-й ювілей

17.12.2016   10:16Агенцiя

15 грудня, Чернігівська обласна організація Національної спілки письменників України відсвяткувала 40-річчя з дня заснування. Урочисте зібрання відбулося в обласному художньому музеї імені Григорія Галагана.

Чернігівських літераторів вітали члени Національної спілки письменників України, колеги з Сумщини, працівники бібліотечної системи області, посадовці облдержадміністрації та обласної ради.

Вітальну адресу від імені голови обласної державної адміністрації Валерія Куліча з нагоди ювілею письменницького осередку зачитав директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Олександр Левочко.

На сьогодні до складу обласного осередку спілки входять 38 письменників. Серед них — лауреати Національної премії України імені Тараса Шевченка Дмитро Іванов та Кость Москалець. Ще двадцять сім авторів — лауреати обласної літературної премії імені Михайла Коцюбинського.

Свій ювілей обласна організація НСПУ ознаменувала створенням антології «Ужинок за сорок літ». У ній зібрані біографії та твори усіх нинішніх членів письменницького осередку, подано інформацію про літераторів, які зараз працюють в інших містах України та за кордоном. Розділ «Їх пам’ятаємо» присвячений спілчанам, які пішли з життя. Книга днями вийшла друком за кошти обласного бюджету.

Цього ж дня члени чернігівської письменницької спілки обирали і нового голову своєї організації. Очільниця об’єднання Олена Конечна повідомила, що за рішенням зборів її наступницею стала Ганна Арсенич-Баран.

У свій останній день на посаді голови Чернігівської обласної організації НСПУ Олена Конечна подякувала усім колегам, однодумцям, партнерам, помічникам та меценатам спілки за плідну співпрацю та допомогу в реалізації творчих замислів. Відзначила і департаменти інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю та культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.

За високий професіоналізм, значний особистий внесок у розвиток української літератури та з нагоди 40-річчя від дня створення Чернігівської обласної організації Національної спілки письменників України літераторам області були вручені відзнаки обласної державної адміністрації, обласної ради, Національної спілки письменників України, обласного осередку НСПУ на Чернігівщині, а також Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.

Почесною грамотою голови обласної державної адміністрації нагороджено:

Олену Сердюк (творчий псевдонім — Печорна) – бібліотекара відділу обслуговування Чернігівської центральної районної бібліотеки, члена Національної спілки письменників України, смт Михайло-Коцюбинське, Чернігівський район.

Подякою голови обласної державної адміністрації нагороджено:

Миколу Адаменка – члена Національної спілки письменників України, смт Сосниця;

Миколу Турківського – члена Національної спілки письменників України, м. Прилуки.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини