Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:25:53

Свято "об’єднаних мистецтвом"

08.10.2016   11:00Агенцiя

«Об’єднані мистецтвом» — проект, представлений обласним художнім музеєм. Приурочений він до Дня художника, який відзначається в Україні у другу неділю жовтня.

Експозиція складається з двох частин. Перша – картини корифеїв Товариства художників Чернігова, яке було створене рівно сто років тому, друга – твори сучасних митців.

Справжніми скарбами вважаються ось ці картини – роботи митців, які жили й працювали в Чернігові у кінці ХІХ – на початку ХХ століття. Вони представлені в рамках проекту обласного художнього музею «Об’єднані мистецтвом». Відкрилася експозиція з нагоди Дня художника та сторіччя Товариства художників Чернігова. Наявні у музеї картини фахівці називають лише крихтами з величезного творчого доробку членів товариства, про багатьох художників або взагалі нічого не відомо, або не збереглися їхні роботи. Не вдалося віднайти й жодного твору засновника організації – Миколи Тарловського.

Олена Пономаренко, заступник директора обласного художнього музею: «Коли розпочалася І світова війна, він не зміг більше працювати в Європі, тому вирішив, що слід гуртуватися і показати таланти Чернігова. Крім того, слід навчити дітей талановитих і також поставити їх до мольберта».

Друга частина виставки – роботи сучасних митців Володимира Кравченка та Андрія Сагайдачного. Хлопці кажуть, молодим художникам дуже важливо виставляти свої картини, аби бачити їх зі сторони, тому дуже вдячні художньому музею за таку можливість. До виставки готувалися приблизно три роки.

Володимир Кравченко, художник: «Зараз я три роки останні присвятив себе повністю мистецтву, прокидаюся і засинаю з цим, постійно в пошуках, постійно в творчих планах».

Володимир звертає нашу увагу на одну з робіт, і знайомить з дівчиною, без якої б цієї картини не було. Оксана розповідає, співпраця з художником надихає на творчість і її.

Оксана Плеско, натурниця: «Ми познайомилися в літературній студії в педуніверситеті, почали спілкуватися і десь через півроку вирішили співпрацювати. Цю картину ми малювали 4 місяці, дуже кропітка робота».

Андрій Сагайдачний не уявляє свого життя без мистецтва, використовує будь-яку можливість представити свої картини на розсуд глядачів. Дуже цінує тих, хто свого часу спонукав до цієї справи.

Андрій Сагайдачний, художник: «Я вдячний викладачам, які надихнули мене на цю роботу, це навіть не робота. Здається, що мистецтвом займаються люди, яких з дитинства привили, як укол проти вірусу роблять. Тобто якщо воно є, воно нікуди не дінеться, треба підбадьорювати цей намір».

Володимир та Андрій – викладачі. Своїх учнів вважають дуже талановитими і сподіваються, що з них вийдуть справжні художники.

http://chodtrk.com.ua/?p=40901

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини