Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:44:44

Нам є що показати світу

30.09.2016   08:27Агенцiя

У приміщенні кіно-культурного мистецького центру в Чернігові (колишній кінотеатр імені Щорса) проведено низку заходів до Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні, спектр яких був доволі широким і різноманітним: туристична виставка, розлогий семінар про сучасні туристичні тренди за участю столичних та обласних фахівців, вручення нагород Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації тощо.

Всі заходи відбулися на високому організаційному рівні, були наповнені цікавою інформацією і вирізнялися гарним естетичним смаком.

Під час семінару «Сучасні туристичні тренди та робота гідів» директор навчально-консультативного центру по туризму Міністерства культури України Яніна Гаврилова у своїй доповіді озвучила для любителів мандрувати світом приємну новину: нинішній Міжнародний день туризму проходить під девізом «Туризм для всіх».

Якщо це не просто святкове гасло, то потенційні туристи можуть лаштувати валізи – подорожування має стати доступним для малозабезпечених категорій населення, зокрема для родин із малими дітьми та для людей з обмеженими можливостями. Отож помилуватися екзотикою різних куточків планети матимуть можливість більше чернігівців.

Втім, вони й нині не з пасивних. Послугами туристичних агенцій останнім часом скористалося понад сім тисяч краян. У широкій географії їхніх подорожей лідирують Єгипет, Туреччина, Болгарія, Іспанія, Греція. Взагалі ж наші земляки побували в 43 країнах світу.
Звісно ж, ішлося під час проведення заходів і про туристичну привабливість нашого краю.

Отже, працівникам туристичної галузі області є простір для роботи. І змістовний семінар, обмін позитивним досвідом у рамках неформального спілкування, як зазначила представник Чернігівського туристично-інформаційного центру Тетяна Коржинська, стануть їм у добрій пригоді.

А нагороди, які вручили кращим фахівцям із туризму заступник голови – керівник апарату ОДА Наталія Романова та директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Олександр Левочко, безумовно, стимулюватимуть творчий пошук.

Вінцем туристичного свята став урочистий концерт. Чудові пісні супроводжувалися слайдами з мальовничими краєвидами Чернігівщини.
Отож такими доречними були заключні слова ведучого: «Я пишаюся тим, що виріс на цій землі, бо ж знаю: нам є що показати світу!»
Тож як сюди не приїхати іноземним туристам?


Василь Щербонос, провідний редактор ОМЦ навчальних закладів культури і мистецтв

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.