Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:37:56

Білоруський прозаїк презентував сатиричну книгу «У гостях у дегенерата». ВІДЕО

23.09.2016   13:20Агенцiя

В рамках Міжнародного фестивалю інтеграції слова у сучасному арт-просторі «Литаври» білоруський прозаїк Сергій Прилуцький презентував свою сатиричну книгу «У гостях у дегенерата» у Чернігові.

Книга повністю відповідає назві, за що її не допустили до друку на Батьківщині прозаїка. Детальніше розкажуть наші журналісти.
 
Кумедні персонажі, іронічні випадки та ніякої цензури — все це книга білоруського письменника Сергія Прилуцького «У гостях у дегенерата». Автор працює під багатьма псевдонімами, а це видання вийшло від його сатиричного  альтер-его Пістончика. Написана книга мовою білоруського суржику. За такі жарти прозаїк на своїй Батьківщині потрапив би за грати. Персонажі – відомі політики та громадські діячі. Нерідко у книзі проскакують і нецензурні слівця. Взагалі його порівнюють із нашим Лесем Подерев’янським.
 
«Дегенератами» у кумедних епізодах книжки виступають і персонажі, і сам оповідач. За словами письменника, Україна більш демократична та лояльна до свободи слова. Тому це вже друга його сатирична книга, надрукована українськими виданнями. Тираж книжок не дуже великий і їх одразу розбирають із полиць.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини