Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:51:13

Фестиваль "Червона рута" на Чернігівщині

20.05.2016   08:16Агенцiя

У 2016-2017 роках відбудеться ХV Всеукраїнський фестиваль “Червона рута”, який складається з двох етапів – відбіркового і фінального.

У 2016 році з березня по листопад пройдуть 25 відбіркових конкурсів фестивалю в усіх обласних центрах України та м. Київ. В них візьмуть участь понад 3000 осіб – це близько 1000 гуртів і солістів. У кожній області будуть визначені переможці, які отримають право виступати у фіналі фестивалю 2017 року.

Мета відбіркових конкурсів – залучити українську молодь до формування патріотичної свідомості засобами української масової музики, здійснити цілеспрямований пошук молодих обдарованих виконавців по всій Україні, зокрема в глибинці, відкрити нові імена і вивести їх на велику сцену.

На відміну від інших, "Червона рута" залишається єдиним некомерційним фестивалем, який цілеспрямовано підтримує саме молодих ще невідомих українських виконавців. Участь у конкурсах “Червоної рути” не потребує від учасників жодних вступних внесків. Вхід для глядачів є вільним.

Відбіркові конкурси пройдуть у шести найпопулярніших музичних жанрах: популярної, сучасної танцювальної, рок, акустичної, іншої музики та українського автентичного фольклору де будуть визначені переможці, які представлятимуть Чернігівщину на фінальних змаганнях в 2017 році.
Також буде передбачена окрема спеціальна відзнака за краще виконання патріотичної пісні.

Чернігівський обласний відбірковий конкурс фестивалю «Червона рута» відбудеться
4 червня (субота) 2016 року в Міському палаці культури, вул. Івана Мазепи (вул. Щорса), 23.
Реєстрація учасників починається о 8:00. Початок відбіркового конкурсу о 9:00
Порядок виступів (приблизно): о 9:00 автентичний фольклор; з 9:30 рок-гурти, акустична, танцювальна, інша музика; після 13:30 – прослуховування виконавців популярної музики.
Приймаються фонограми та відео-супровід (якщо є власні кліпи) на USB-носіях («флешках»).

О 18:00 планується проведення Гала-концерту переможців та урочисте нагородження.

Разом з професіоналізмом, критеріями відбору є: новизна, сучасність та молодіжність, оригінальне творче обличчя, індивідуальність виконавців, поєднані з українською національною визначеністю музики і виконання. У жанрі українського автентичного фольклору критеріями оцінки виступів є відповідність (походження) виконуваного матеріалу традиційним зразкам справжньої автентичної народної творчості, а його виконання – максимально наближене до виконання справжніми носіями традиційної народної культури.

ЗВЕРТАЙТЕСЯ ЗА ДОВІДКАМИ І ПОДАВАЙТЕ ЗАЯВКИ
у Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв
(м. Чернігів, вул. Т.Шевченка, 54, відділ народної творчості);
тел.  (04622)3-80-14
ел. адреса для отримання форм заявок: onmckim@ukr.net

Завантажити анкету-заявку можна тут: http://chervonaruta.info/files/2016/zajavkaanketa_konkurs2016.rtf

Форми заявок та анкет можна отримати і в районних й міських відділах культури та освіти.

Дирекція фестивалю «Червона рута»
01033, м.Київ - 33, а/с 50, тел.(044) 353-30-52, (091) 307-40-52, (066) 880-38-32
електронна адреса:  chruta@ukr.net;   www.chervonaruta.info

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини