Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:54:34

"Ромська мрія" і мрії української молоді – перегляд документального кіно в Сновську

19.05.2016   08:16

«Мати гарну роботу», «досягти успіху», «отримати гарну заробітну плату», «побудувати гарну сім’ю», такими виявилися мрії школярів Сновська (Щорса), які в рамках загальноєвропейської кампанії відзначення Днів Європи - 2016 «RE-ФОРМУЮСЬ Європейцем!» стали учасниками перегляду документального кіно з прав людини «Ромська мрія» в Щорському історичному музеї.

Юнаки та дівчата доволі емоційно реагували на перегляд кожної стрічки циклу – автобіографічних фільмів «Денис», «Мирослав», «Рената», «Діана» про успішних представників ромського середовища, висловлювали думки з приводу стереотипів та особливостей поведінки цього народу.

Однак, найбільше захоплення молоді викликало обговорення власних мрій та критеріїв успіху. Наприклад, першочерговими критеріями успішної людини для старшокласників виявилися «повага людей», «віра в себе», «хороша сім’я», «цілеспрямованість», «навчання в відомому європейському університеті», а зовсім необов’язковими показниками стали: «гарний відпочинок у різних куточках планети», «одяг від відомих дизайнерів», «автомобілі бізнес-класу».

Жителів Європи школярі вважають в переважній більшості успішними людьми, оскільки вони, на їх думку, мають більше можливостей та необхідних матеріальних засобів для життя.

Над реалізацією ж власних мрій та досягненні власного успіху молодим людям треба ще довго та багато працювати. Такий висновок вони зробили під час інтерактивного спілкування з волонтером Корпусу Миру США Кайлом Колдом, який теж був запрошений до участі у перегляді та обговоренні.

«Задумалася над тим, як обрати мету, що головне в житті і шляхи їх досягнення», «по-іншому подивилася на свої мрії  та задумалася над своїм майбутнім», «задумалась над тим, ким я дійсно хочу бути і чи багато я роблю зусиль, щоб досягти своєї мети» - такі відгуки написали школярі за підсумками заходу.

До перегляду, окрім учнів та вчителів районної гімназії, долучилися і представники бібліотеки, історичного музею, районної державної адміністрації, зокрема, і голова Щорської райдержадміністрації Валерій Радібеда.

Захід проведений Мережею Центрів Європейської інформації в рамках проекту Кампанія відзначення Днів Європи в Україні-2016 "RE-ФОРМУЮСЬ Європейцем!".

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини