Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 12:31:22

"Ромська мрія" і мрії української молоді – перегляд документального кіно в Сновську

19.05.2016   08:16

«Мати гарну роботу», «досягти успіху», «отримати гарну заробітну плату», «побудувати гарну сім’ю», такими виявилися мрії школярів Сновська (Щорса), які в рамках загальноєвропейської кампанії відзначення Днів Європи - 2016 «RE-ФОРМУЮСЬ Європейцем!» стали учасниками перегляду документального кіно з прав людини «Ромська мрія» в Щорському історичному музеї.

Юнаки та дівчата доволі емоційно реагували на перегляд кожної стрічки циклу – автобіографічних фільмів «Денис», «Мирослав», «Рената», «Діана» про успішних представників ромського середовища, висловлювали думки з приводу стереотипів та особливостей поведінки цього народу.

Однак, найбільше захоплення молоді викликало обговорення власних мрій та критеріїв успіху. Наприклад, першочерговими критеріями успішної людини для старшокласників виявилися «повага людей», «віра в себе», «хороша сім’я», «цілеспрямованість», «навчання в відомому європейському університеті», а зовсім необов’язковими показниками стали: «гарний відпочинок у різних куточках планети», «одяг від відомих дизайнерів», «автомобілі бізнес-класу».

Жителів Європи школярі вважають в переважній більшості успішними людьми, оскільки вони, на їх думку, мають більше можливостей та необхідних матеріальних засобів для життя.

Над реалізацією ж власних мрій та досягненні власного успіху молодим людям треба ще довго та багато працювати. Такий висновок вони зробили під час інтерактивного спілкування з волонтером Корпусу Миру США Кайлом Колдом, який теж був запрошений до участі у перегляді та обговоренні.

«Задумалася над тим, як обрати мету, що головне в житті і шляхи їх досягнення», «по-іншому подивилася на свої мрії  та задумалася над своїм майбутнім», «задумалась над тим, ким я дійсно хочу бути і чи багато я роблю зусиль, щоб досягти своєї мети» - такі відгуки написали школярі за підсумками заходу.

До перегляду, окрім учнів та вчителів районної гімназії, долучилися і представники бібліотеки, історичного музею, районної державної адміністрації, зокрема, і голова Щорської райдержадміністрації Валерій Радібеда.

Захід проведений Мережею Центрів Європейської інформації в рамках проекту Кампанія відзначення Днів Європи в Україні-2016 "RE-ФОРМУЮСЬ Європейцем!".

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини