Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:02:13

Китайські митці ознайомилися з історією та культурою Чернігова

17.05.2016   08:35Агенцiя

У Чернігові науковці розповіли китайським художникам про визначні пам’ятки архітектури міста та його історію. Гості милувалися місцевими краєвидами і спорудами.

У Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» відбулася зустріч із керівництвом музейної установи, головою обласного відділення Національної спілки письменників України Ольгою Конечною, директором Чернігівської дитячої художньої школи Марією Рибіною-Ткач. Генеральний директор заповідника Юрій Соболь розказав гостям про основні напрямки діяльності установи, головну увагу він зосередив на питанні збереження архітектурного середовища в Чернігові.

Ольга Конечна презентувала та подарувала китайській делегації унікальне видання — «Чернігівську Шевченкіану». Книга було ініційована обласним відділенням Національної спілки письменників України на відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Проект здійснено спільно з обласною універсальною науковою бібліотекою ім. В. Короленка. Видання проілюстрована роботами більш як тридцяти художників і майстрів народної творчості Чернігівщини, малюнками Кобзаря, написаними у нашому краї, сучасними світлинами пам’ятників Тарасу Шевченку в нашій області.

Віце-президент Китайської академії живопису та каліграфії Алан Юй презентував чернігівцям ілюстровану збірку поезій Кобзаря китайською мовою «Нев’януча слава. Шана Тарасові Шевченку». Над перекладом віршів працював відомий літературознавець Ґе Баоцюань. До книги увійшло 139 поетичних текстів Кобзаря. Це перше видання українського класика в Китаї за часів незалежності України.

Гості на запрошення Марії Рибіної-Ткач відвідали дитячу художню школу і поспілкувалися із майбутніми митцями.

Творча зустріч китайських митців та чернігівських музейників відбулася відповідно угоди про співпрацю Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури з Національним архітектурно-історичним заповідником «Чернігів стародавній».

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини