Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 12:30:49

Чернігів прийматиме Перший "КіноДок"

17.05.2016   08:13Агенцiя

Про непересічну для Чернігова подію — І Міжнародний кінофестиваль документального патріотичного кіно "КіноДок" — говорили 16 травня, на прес-брифінгу в облдержадміністрації.

Ініціатори та організатори проведення фестивалю Ганна Левківська на народний артист України Дмитро Чирипюк висловили переконання, що документальне кіно – найкращий продукт, щоб зафільмувати реальне життя людей і країни, особливо у сьогоднішній непростий час. До того ж це чудова можливість розказати світу про Україну.

Тема ж патріотичного кіно наразі є надзвичайно актуальною і важливою. Підтвердженням цього є велика кількість заявлених на кінофестиваль стрічок – понад сімдесят. За умовами ж конкурсу, безпосередньо на фестивалі будуть представлені 20 робіт. Цього року журі надало перевагу вітчизняним кінострічкам – їх 17. Ще три фільми – зарубіжні.

Організатори фестивалю пишаються, що головою журі «КіноДоку» 2016 погодився стати всесвітньо відомий польський кінорежисер Кшиштоф Зануссі. До складу журі також увійшли наші видатні співвітчизники – народний артист України Богдан Бенюк, Михайло Іллєнко, Сергій Маслобойщиков.

Як пояснили організатори проекту, однією з причин обрати саме Чернігів площадкою для масштабного кінофоруму стала постать великого митця Олександра Довженка, який народився на Чернігівщині. Недаремно саме із символічного запалення вогників фестивалю на його малій батьківщині в Сосниці і розпочнеться відлік часу нового міжнародного фестивалю.

Загалом фестиваль триватиме три дні – з 20 по 22 травня. Крім перегляду конкурсних кінострічок (який, паралельно проходитиме як для журі, так і для широкого глядача), буде представлена велика позаконкурсна програма. А це і покази фільмів відомих кінорежисерів, і майстер-класи митців, зустрічі з творчими особистостями. Розпочнеться ж кінофорум відкритим показом фільму «Зима у вогні» на Красній площі міста. На відкриття фестивалю організатори обіцяють запросити широке представництво знаних в Україні людей.

Програма «КіноДоку» буде частиною масштабних заходів, які проходитимуть у Чернігові з нагоди відзначення Дня Європи. Про це розповів директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації Олександр Левочко. Він зазначив, що велика кількість заходів, яка буде запропонована чернігівцям і гостям міста, має стати значною подією для Чернігова, привернути туристів до нашого міста.

Важливо, що заради проведення фестивалю об’єднуються зусилля представників місцевої влади та громадськості. На цьому, зокрема, акцентував увагу голова Громадської ради при обласній державній адміністрації Вадим Антошин – один із організаторів заходу від нашої області.

Всі виступаючі висловили сподівання, що перший фестиваль «КіноДок» стане традиційним, дасть поштовх подальшому розвитку неігрового кіно в Україні та популяризуватиме його у світі.

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини