Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:54:47

Кольори веселки Мирослави

25.04.2016   08:00

За сприяння Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна» 21 квітня відкрилася перша персональна виставка у столиці одинадцятирічної ніжинської мисткині Мирослави Павлюченко.

Мирослава - учениця Ніжинської школи мистецтв при НУКіМ ім. М. Заньковецької (художнє відділення, 2 клас). вихованка зразкового колективу «Фітодизайн» Ніжинського Будинку дітей та юнацтва з 2010 р., учениця 5-Б класу Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 15.

Працівники Фонду помітили талановиту дівчинку під час колективної дитячої виставки вихованців Юлії Петренко, що відбувалася в картинній галереї Фонду. Після цього дівчинку запрошували ще не раз до участі в колективних виставках, які відбувалися в київських музеях за підтримки Фонду. Загалом же у житті дівчинки вже відбулося чимало виставок. Мирослава - учасниця виставки творчих робіт дітей та молоді в рамках обласного творчого звіту «Квітуй во славу України, талантів молодих перлино!». Художній відділ Ніжинського краєзнавчого музею ім. І. Г Спаського, м. Ніжин, 31 березня – 30 квітня 2013 р., учасниця виставки «Співаймо шану Кобзареві» в художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музеї імені І. Спаського, м. Ніжин, 01лютого – 01березня 2014 р.; учасниця виставки «Омріяна Україна», Президентський фонд Л. Кучми «Україна», м. Київ, вересень 2015 р.; учасниця виставки дитячих робіт в Музеї видатних діячів української культури, музей М. Старицького, м. Київ, вересень 2015 р.; учасниця виставки «Янголи миру» в літературно-меморіальному будинку-музеї Т. Шевченка, м. Київ, 1-15листопада 2015 р.; учасниця виставки «Дитячі мрії», Національний музей Т. Шевченка, м.Київ, 28.12.2015-17.01.2016. Постійна учасниця усіх міських виставок та благодійних акцій, які проводяться в Ніжині до Дня Незалежності України, до Дня міста, на Покровському ярмарку, в підтримку воїнів АТО тощо.

А сьогодні Мирослава Павлюченко відкрила вже в столиці першу персональну виставку, на яку прийшло чимало київських ровесників. Дівчинка поділилася секретами творчості і розповіла, як народжуються цікаві ідеї та як вони втілюються в життя.

Мирослава володіє різними техніками образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва (розпис на склі, писанкарство, графічні техніки, ліплення з солоного тіста, кераміка, петриківський розпис, батик, ілюстрування). Дівчинка вміє вдало створювати об’ємні композиції, втілюючи свої задуми в круглій скульптурі. Має вроджене відчуття кольору, що допомагає їй вдало поєднувати палітру кольорів у втіленні задуманого образу. Вдало створює композиції, проявляючи в них необмежену фантазію, де кожен образ є проявом її характеру. У досить юному віці дівчинка вже має свій власний індивідуальний почерк художника, який можна легко розпізнати. Композиційні образи юної мисткині знають не тільки в Україні, але й далеко за її межами.

Дівчинка живе образотворчістю, любить виступати на сцені як драматична акторка й читати гуморески, пробує себе в написанні віршів, казок, оповідань. Успішно вивчає англійську мову. Уміло проводить майстер-класи на міському, регіональному і міжнародному рівнях, є постійною учасницею ряду виставок, включаючи й міжнародні.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини