Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:07:11

"Дивосад" – 10 років життя на сцені

14.03.2016   11:53Агенцiя

13 березня, в міському палаці культури відбувся урочистий захід, присвячений десятиріччю театру "Дивосад".

"Дивосад" – це театр інтеграції, де актори – унікальні люди, які мають різні ступені інвалідності. Проте в мистецтві інвалідів не буває!

Театральна студія була заснована на базі Чернігівської обласної благодійної організації 2Аратта" у 2006 році. У його витоків стояла доцент Чернігівського педуніверситету Марина Каранда. З 2010 року це об'єднання очолила Ірина Пісня, режисер та художній керівник колективу.

"З книги Григорія Сковороди "Сад божественних пісень" було взято слово "сад". "Диво" – тому що дивимось очима та дивуємося серцем. І вирощуємо характери акторів та глядачів, мов квіти нашого саду!» – так пояснює назву театру Марина Каранда.

Привітати з ювілеєм прийшли представники міської влади, громадських і благодійних організацій та повний зал небайдужих людей. Програма розпочалась з фільму про десятирічне життя акторів. Після привітань на сцені палацу зі своїми піснями та танцями на інвалідних візках виступили актори та волонтери об’єднання. До урочистостей долучився Ніжинський дитячий будинок-інтернат та чернігівський театр тіней "Fireflies".

Учасники колективу поділилися своєю творчістю, продемонструвавши глядачам уривок нового спектаклю «За двома зайцями». Повну версію постановки можна побачити на репетиціях у міському палаці культури художньої творчості дітей, юнацтва та молоді. Або дочекатись 15 травня та подивитись виставу на сцені Молодіжного театру.

Наразі 2Дивосад" планує взяти участь у Міжнародному фестивалі "Прекрасних театрів" у місті Тчев, Польща. Аматорський театр має обмежені фінансові можливості. Тому актори будуть вдячні всім, хто може підтримати їх морально та матеріально!

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини