Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:02:45

У Молодіжному театрі відкрили "Поличку сучасної української прози"

28.01.2016   09:53Агенцiя

23 січня, в Чернігівському обласному молодіжному театрі відбулася презентація книгозбірні “Поличка сучасної української прози”, до якої увійшло кількадесят томів сучасних вітчизняних письменників.

Під час заходу директор-художній керівник театру заслужений діяч мистецтв України Геннадій Касьянов розповів історію створення книгозбірні й представив найбільш знакові, на його погляд, твори, що увійшли до неї.

За словами Геннадія Касьянова, формування “Полички”, як частини бібліотеки театру, відбувається в межах проекту “Сезон сучасної української прози”, робота над яким почалася ще влітку минулого року.

Особливе зацікавлення співробітники театру виявили до творів Юрія Іздрика, Олеся Ульяненка, Василя Махна, Тараса Прохаська, Сергія Жадана, Юрія Винничука та інших авторів.

Нагадаємо, проект “Сезон сучасної української прози” було започатковано влітку минулого року. З цього приводу колектив Молодіжного видав Театральний маніфест.

«Визнаючи потреби молодого покоління українців у осяганні й осмисленні сучасної української літератури, підтверджуючи відданість і прихильність найкращим традиціям українського театру, враховуючи необхідність та прагнення до відповідності сучасним реаліям життя, використовуючи досвід, накопичений театром протягом 30 років, беручи до уваги перспективу творчого зростання складу театру, Чернігівський молодіжний театр оголошує ХХХІ театральний сезон (2015-2016 р.р.) сезоном української сучасної прози на сцені», - йдеться в його тексті.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.