Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:25:47

Свято-Георгіївську церкву в Седніві має бути збережено

04.12.2015   10:47

2 грудня в Управлінні капітального будівництва облдержадміністрації відбулася робоча нарада щодо відновлення робіт з реконструкції Свято-Георгіївської церкви, що знаходиться в селищі Седнів Чернігівського району.

Проведення наради ініційовано народним депутатом України Андрієм Денисенком. У заході взяли участь його помічник Наталія Литвин, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, Чернігівської райдержадміністрації, Седнівський селищний голова та настоятель Свято-Георгіївської парафії Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Дерев’яна Свято-Георгіївська церква 1715 року є пам’яткою національного значення, вважається одним з кращих творів української народної архітектури, є туристично привабливим об’єктом.

Будівля церкви перебуває на балансі Управління архітектури облдержадміністрації. З 2003 по 2009 рік за бюджетні кошти було проведено певні реставраційні роботи.

Згідно Охоронного договору в 2009 році церкву передано у користування релігійній громаді Української Православної Церкви Київського Патріархату Свято-Георгіївської парафії смт Седнів з відповідними зобов’язаннями щодо охорони пам’ятки національного значення. Останнім часом реставраційні роботи в церкві не проводилися.

На сьогодні виникла нагальна потреба у продовженні робіт з благоустрою прилеглої території, а також проведенні реставраційних робіт. А для цього необхідні значні кошти. Силами громади, а також місцевих бюджетів вирішити це питання надзвичайно складно. Седнівська селищна рада у вересні цього року виділила 60 тисяч гривень. Проте цих коштів не достатньо навіть для завершення робіт з благоустрою.

Тож на нараді шукали шляхи, звідки і як залучити кошти на проведення необхідних робіт задля збереження церкви. Помічник депутата запропонувала створити дорожню карту, в якій чітко виписати кроки по вирішенню цього питання.

Учасники наради вирішили, що одним із шляхів розв’язання проблеми може бути включення робіт з реконструкції Свято-Георгіївської церкви до переліку інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку в 2016 році. Тож найближчим часом будуть відпрацьовуватись всі необхідні для цього технічні питання. У той же час для збереження такого унікального для Чернігівщини історичного об’єкту як Свято-Георгіївська церква не була б зайвою також спонсорська допомога.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.