Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:10:55

У Чернігові експонуватиметься унікальна картина "Передчуття Голгофи"

03.11.2015   08:17Агенцiя

Невдовзі в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (у Борисоглібському соборі) відкриється виставка унікальної картини «Передчуття Голгофи», автором якої є народний художник України, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка Микола Стороженко.

Над цією роботою митець працював п’ять років. Тут і зрада Христа Петром, і Юдою, і розділення хліба та вина поміж учнями.
«Мій вчитель цю роботу творив від великого болю. Від того, що зараз відбувається у світі. Ця робота його як заповіт нам і майбутнім поколінням. Заповіт чистоти, святості», – розповів учень Стороженка, художник Роман Петрук.

Микола Стороженко малював твір, керуючись манерою Леонардо да Вінчі, з якою експериментував тридцять років, – не змішуючи кольорів, а накладаючи їх чистими мазками один на одний. Тому персонажі наче ворушаться...

Картина з величезним успіхом експонувалася в Івано-Франківську та Львові, тепер вона буде представлена в стародавньому Чернігові.


На фото фрагмент картини (розмір художнього полотна 4 на 7 метрів).

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини