Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:40:18

У Чернігові відбувся міжнародний фестиваль "Княжа брама"

29.07.2015   08:01

Чернігів належить до найдавніших міст Європи. Його історія сягає в глибину більше XIII століть. Уже під 907 роком Чернігів згадується як друге місто Русі після Києва. Під час свого розквіту Чернігівське князівство мало територію, що за своїми розмірами не поступалася найбільшим країнам Європи.

Важливу роль у розвитку Чернігівського князівства зіграли представники скандинавських народів. Численні археологічні та письмові дані говорять про вагомий внесок, який залишили нормани у розвитку Давньоруської держави.

Навколо міста Чернігова знаходяться численні археологічні пам'ятники, що свідчать про перебування скандинавів на цій території, серед яких: Шестовиця, Виповзів, Листвен, Рогоща та інші.

Традиційно в місті Чернігові та регіоні проводяться фестивалі слов'яно-скандинавської культури, такі як: «Коровель», «Київська Русь», «Листвен-фест», «Мстислав-фест».

У цьому році цей список доповнився. Так, 24 - 25 липня у Чернігові проходив міжнародний фестиваль живої історії слов'яно-скандинавської культури «Княжа брама».

Організаторами фестивалю були управління стратегічного розвитку міста та туризму, управління культури та управління освіти Чернігівської міської ради спільно з клубом історичної реконструкції «Князь Чорний».

Чим же відрізнявся цей фестиваль від інших? Вперше в Чернігові на подібному заході були присутні та брали участь у змаганнях СПРАВЖНІ варяги клубу «AgderVikinglag».

Також на фестивалі були представлені клуби військово-історичної реконструкції «Берсерк», «Сталевий Бук» з міста Чернівці, «Рарог» з Нової Каховки, «Варуфорс», «Вевериця», «Китеж», «Яр-тур» з Києва, «Град Кривецький» з Кривого Рогу. Ну і, звичайно ж, з нашого міста, а саме представники клубу «Князь Чорний» та «Сіверці». Основні заходи проходили на Алеї Героїв.

В рамках фестивалю працювало містечко майстрів, відбувалися показові бої клубів живої історії та історичного фехтування, виступали творчі колективи тощо. Всі учасники були відначені дипломами, а переможці Максим Яшан в номінації «Коло Одіна» (клуб «Берсерк», м. Чернівці) та Олександр Запорожець у номінації «Коло Локі» (клуб «Сіверці», м. Чернігів) були нагороджені дипломами та медалями.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини