Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:00:06

Відбулося літературно-мистецьке свято "Нетлінне слово…"

26.05.2015   07:58Агенцiя

Вже вкотре гостинний Новгород-Сіверський вітав жителів та гостей міста на літературно-мистецькому святі «Нетлінне слово…».

Яскраве мистецьке дійство, що проходило 23 травня, було наповнене цілою низкою різноманітних заходів та буяло всіма відтінками кольорів.

Літературні читання, виставки картин та виробів декоративно-прикладного мистецтва, парад вишиванок, концертна програма – це далеко не повний перелік заходів, що проходили у цей сонячний весняний день.

Майстри народного мистецтва Чернігівщини презентували відвідувачам святкової виставки свої творчі доробки. Центр народних ремесел для дітей та юнацтва, що діє при обласному навчально-методичному центрі культури і мистецтв та майстри Чернігівського краю продемонстрували всю багатогранність та різноманітність народних ремесел: лозоплетіння, художня різьба по дереву, художній розпис, ляльки-мотанки, кераміка, картини зі шкіри, вишивка, текстильні картини, обереги, в'язання та народні музичні інструменти, які звучними мелодіями грали в руках автора. Доповнювали святкову експозицію більш сучасні види мистецтва, такі як вишивка стрічками, батік та орігамі.

Як завжди, велика кількість гостей свята збиралася біля майстер-класу з гончарства, який проводив один з керівників студії Центру народних ремесел. Бажаючі могли навіть спробувати свої сили у цьому цікавому виді творчості.

Різнобарвні та різножанрові роботи, виконані олійними та акварельними фарбами від народного аматорського об'єднання художників «Деснянська палітра» уже здалеку привертали увагу поціновувачів живопису.

Свою творчість представляв і народний клуб декоративно-прикладного мистецтва «Княжа скарбниця», що діє при Новгород-Сіверському РБК. Виставкова експозиція об'єднання поєднувала у собі цілий спектр видів мистецтва і демонструвала високий творчий рівень учасників клубу.

Цікавою та різноплановою була концертна програма за участю Чернігівського філармонійного центру та аматорів сцени району.
Мальовничі пейзажі Новгород-Сіверського краю, велична краса міста і талановиті творчі особистості Чернігівщини разом створили незабутнє святкове дійство, що надовго залишить у серцях відвідувачів теплі та приємні почуття.


 
Цупко А.В., провідний методист ОНМЦКіМ

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини