Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 18:08:20

У бібліотеці відбувся вечір-спомин із "золотими" городнянцями

01.05.2015   07:32

Сучасна бібліотека є територією спілкування. Вона гармонізує суспільство, робити життя громади більш змістовним, насиченим цікавими подіями і зустрічами. Людина відрізняється від інших створінь тим, що вміє спілкуватися.

Все її життя – це безперервний обмін інформацією, досвідом. Люди потребують спілкування, а саме нових вражень, почуттів, знань, обміну інформацією, хочуть поділитися з кимось своїми переживаннями й думками. Мабуть, якнайкраще вирішують завдання з організації змістовного активного спілкування користувачів і бібліотекарів об’єднання і клуби за інтересами.

З цією метою 29 квітня у читальному залі Городнянської центральної бібліотеки відбувся краєзнавчий вечір-спомин «Моя маленька Батьківщина».

На заході були присутні члени клубу «Золоте покоління», підопічні Городнянського територіального центру соціального обслуговування населення та користувачі бібліотеки. Справило приємне враження оформлення залу у вигляді подвір’я української хати. Гості бібліотеки мали змогу послухати п’ять неймовірних історій життя мешканців Городні. Свої розповіді-спогади вони ілюстрували фотографіями із домашніх архівів і щиро ділилися сторінками історії свого життя.

Серед учасників вечору-спомину відомі люди Городнянщини: Шпунт Лариса Василівна, дружина, нині покійного самодіяльного письменника, художника Юрія Шпунта, згадала своє дерево роду, починаючи із прадіда, царського жокея та поділилася дитячими спогадами воєнних років.

Кржемінська Тамара Василівна, самодіяльна поетеса та автор дитячих казок, цікаво і з іскрометним гумором згадала свою молодість, участь у городнянському драматичному гуртку та згадала учасників художньої самодіяльності міста післявоєнних років.

Гринь Лариса Володимирівна цікаво прокоментувала сімейні фотографії, розповіла про батька-білоруса, який пройшов усю війну та був народним цілителем-травником.

Рожков Анатолій Володимирович, автор сатиричних віршів, повідав про своє життя військового, який служив у різних куточках бувшого Радянського Союзу, але за покликом серця повернувся до рідної Городні.
Якубенко Леонід Михайлович, заслужений журналіст України, колишній редактор районної газети «Новини Городнянщини», зупинився на окремих сторінках історії Городні, продемонстрував перші номери Городнянської газети з 1917 року та розповів про відомих і маловідомих людей Городнянщини.
Гостям були запропоновані матеріали із книжкових виставок «Голосом рідного краю», «Видавнича палітра бібліотеки» та презентації фотоматеріалів стародавньої і сучасної Городні.

Захід супроводжувався піснями у виконанні ансамблів «Городняночка» та «Ветеран». Присутні щиро дякували організаторам вечора за незабутні враження та задоволення отримане від спілкування з відомими земляками.
По завершенню учасники та гості заходу заспівали Гімн України.

 

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини