Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:25:20

Визначено переможців конкурсу "Моя Батьківщина – Україна"

26.03.2015   15:01Агенцiя

Що було сто, двісті, тисячу років тому? В століттях нашої історії ховається ще багато важливих фактів, які відкриваються при детальному вивченні.

Четвертий рік поспіль школярі області беруться досліджувати маловідомі сторінки з історії Чернігівщини. Сьогодні в музеї Коцюбинського нагороджували переможців Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна».

Ганна Скрипка з Ніжина вперше взялася за історичне дослідження і тут така радість: вона стала однією з шести переможців Всеукраїнської краєзнавчої експедиції. Не лишило байдужим журі і дослідження чернігівки Інги Войтенко. Разом з членами шкільного краєзнавчого гуртка вона вивчала біографію козацького полковника Василя Дуніна-Борковського, який жив у Чернігові і фінансував будівництво Єлецього та Успенського монастирів.

Організатори заходу не можуть нахвалитися цьогорічною активністю молоді, бо на конкурс надійшло сто робіт з вісімнадцяти районів області. Керівник гурткової роботи Центру дитячого та юнацького туризму та екскурсій Тетяна Матвійчук радіє, що саме київському, а не місцевому журі довелося визначати переможців заключного етапу, бо гідних першого місця робіт було багато.

По завершенню вітальної частини на переможців конкурсу чекала екскурсія по історичних місцях Чернігова.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.