Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:02:08

В обласній раді відкрито фотовиставку "На війні як на війні"

17.03.2015   18:50Агенцiя

17 березня в обласній раді відбулося відкриття фотовиставки «На війні як на війні».

Експозицію презентував очільник обласної представницької влади Микола Звєрєв. За його словами, виставка, одна частина якої розміщена у фойє сесійної зали, а інша – на шостому поверсі адмінбудинку обласної ради, сформована зі світлин, що були зроблені професійними журналістами, фотографами, волонтерами, або ж самими бійцями, які наразі перебувають у зоні проведення антитерористичної операції на сході України. Свою допомогу в інформаційному забезпеченні проведення заходу надав Перший Чернігівський фотопортал.

Розміщення зображень миттєвостей війни в обласній раді, на думку Миколи Звєрєва, має щоденно нагадувати народним обранцям про воїнів, які нерідко ціною власного життя захищають наш мир і спокій від російської агресії. «А ще - запитувати у кожного, що він особисто зробив аби наблизити перемогу і мир у нашій державі», - наголосив керівник, звертаючись до присутніх депутатів, працівників і відвідувачів обласної ради.

У свою чергу, почесний президент благодійного фонду імені двічі Героя Радянського Союзу генерал-лейтенанта авіації Олександра Молодчого, депутат Чернігівської міської ради Олександр Шкурат, який особисто сприяв організації фотовиставки, акцентував увагу на важливості популяризації військово-патріотичної тематики у суспільстві. Адже без широкої народної підтримки за рік, що минув після початку російської агресії, навряд чи вдалося б відродити українську армію і зробити її по-справжньому боєздатною. Меценат розповів, що фондом ім. О.Молодчого в Чернігові протягом кількох останніх років реалізується низка програм, метою яких є патріотичне виховання молоді та підтримка ветеранського і волонтерського рухів. То ж допомога в організації фотовиставки є логічним продовженням діяльності фонду.

На виховному аспекті експозиції також наголосили директор Чернігівського міського центру соціальних служб для дітей, сім'ї та молоді Тетяна Кузнєцова-Молодча і помічник народного депутата України Ірина Соломаха. На їхню думку, приклад, який нині демонструють волонтери, допомагаючи воїнам АТО, вартий того, щоб про нього якнайчастіше розповідали. Звертаючись до учасників відкриття виставки Тетяна Кузнєцова-Молодча, зокрема, зазначила: «На деяких світлинах зафіксовано моменти передачі волонтерами гуманітарної допомоги нашим бійцям. Обличчя у воїнів щасливі, бо розуміння того, що в тилу про тебе пам'ятають, дбають і чекають, не може не надихати на перемогу».

Схожу думку про те, що перемога на фронті завжди починається у тилу, під час свого виступу озвучив і координатор громадської організації «ГРІМ» Олексій Корж. Він закликав відвідувачів фотовиставки об'єднати свої зусилля у справі допомоги Українським Збройним Силам та добровольчим батальйонам територіальної оборони.

На завершення заходу голова обласної ради Микола Звєрєв повідомив, що започаткована традиція проведення фотовиставок у найвищому представницькому органі влади області матиме і надалі своє продовження. Наступна експозиція, за його словами, з'явиться у травні і буде приурочена 70-й річниці Перемоги над нацистською Німеччиною. Користуючись нагодою, керівник також розповів, що до цієї знаменної дати працівники виконавчого апарату обласної ради вирішили підтримати ветеранів ІІ Світової війни коштами і нещодавно перерахували на їхню користь свій одноденний заробіток.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини