Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:28:41

Чернігівщина готується до відзначення 97-ї річниці подвигу Героїв Крут

16.01.2015   07:55Агенцiя

29 січня виповниться 97 років бою під Крутами. Щороку в цей день на території області відбувається ряд заходів, спрямованих на гідне вшанування подвигу героїв. Ці заходи мають не лише обласне, а й загальноукраїнське значення.

15 січня в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман провів нараду з питань підготовки та відзначення в області 97-ї річниці подвигу Героїв Крут.

У нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов, голова обласної ради Микола Звєрєв, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники Борзнянської та Ніжинської райдержадміністрацій, Українського інституту національної пам’яті та Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут».

На початку засідання Сергій Журман підкреслив, що цей пам’ятний захід повинен бути проведений на найвищому рівні та закликав присутніх з усією відповідальністю поставитися до виконання наміченого плану дій.

Планом заходів передбачено проведення урочистостей з нагоди річниці бою під Крутами у всіх районах та містах області. А головним заходом всеукраїнського масштабу має стати проведення мітингу-реквієму з нагоди 97-ї річниці бою під Крутами на території Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут» у с. Пам’ятне Борзнянського району.

У закладах культури та освіти працюють постійно діючі тематичні виставки з тематики вшанування пам’яті Героїв Крут. З нагоди чергової річниці бою будуть організовані додаткові екскурсійні програми для школярів та студентів.

29 січня особлива увага буде приділена забезпеченню екскурсійного супроводу для ознайомлення з експозицією музею Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут» для всіх бажаючих.

Під час наради обговорено стан підготовки до проведення культурно-мистецьких заходів у рамках відзначення річниці подвигу Героїв Крут, розглянуто питання щодо благоустрою території, екскурсійного супроводу заходів, ряд інших важливих організаційних питань.

Підбиваючи підсумки наради, в.о. голови облдержадміністрації акцентував увагу присутніх на необхідності злагодженої роботи всіх служб, відповідальних за відзначення цієї знаменної дати.

— Бій під Крутами увійшов в історію як беззаперечний вияв мужності юнаків, які віддали своє життя за незалежність України. Їх подвиг – яскравий приклад патріотизму для прийдешніх поколінь.

Вшанування їх пам’яті — наш святий обов’язок. Цей захід важливий не лише для Чернігівщини, а й для усієї України. Тому я прошу кожного з вас приділити максимальну увагу цьому питанню для того, щоб 29 січня все пройшло на достойному рівні, - наголосив Сергій Журман.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини