Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:05:58

В Молодіжному театру пройшли XXVII Грудневі театральні вечори

16.12.2014   17:04

Цього року на розсуд глядачеві були представлені вистави Київських театрів.

За ці дні глядачі мали нагоду насолодитися виставами Ігоря Славинського: «Одеські дачі», «Гітель і Джері», «Що я бачив уві сні». Та дебютом для молодого режисера Володимира Кудлінського з виставою «Старомодна комедія». Можна сказати, що ці грудневі театральні вечори стали БЕНЕФІСОМ для заслуженого артиста України ІГОРЯ СЛАВИНСЬКОГО, давнього друга молодіжки.

Тож розпочалися вечори з ТЕАТРУ «АКТОР», ці гості фестивалю давно відомі в Чернігові і являються незмінними учасниками грудневих вечорів. 1 грудня вони представили "ОДЕСЬКІ ДАЧІ" за Михайлом Жванецьким. Один день з життя Одеси: весело та іронічно, радісно та сумно, вистава про любовні переживання та сімейні цінності.
Неповноторна Одеса Жванецького у виконанні акторів: Ігор Славинський, Ніна Касторф, Станіслав Мельник, Ірина Калашнікова, Олександр Бегма, Сергій Мельник. Музичний супровід - гітара та фортепіано від талановитих молодих виконавців, з піснями Леоніда Утьосова. Одеса – ну хто її не любить?!

Наступною виставою від цього театру стала історія двох самотніх людей, які нібито знайшли своє щастя, але…не все так просто. «Гітель і Джері» за п’єсою Уільяма Гібсона «Двоє на гойдалках», повість про кохання. У ролях народний артист України Валерій Легін та заслужена актриса України Лариса Руснак. Любов - тема вічна і незбагненна. Як часто ми страждаємо від холоду і відчуження коханої людини, а власної байдужості не помічаємо, і тоді найдорожче зникає назавжди. Ми звикли, що чоловіки - сильна стать, а от жінки... Та хіба можна назвати слабкою жінку, котра так шалено бореться за свою любов? Чи оптимістичний фінал вистави? Він правдивий, і цим наближений до реальності. Адже любов - це обітниця, яку дають лише раз у житті.

Глядачі мали нагоду подивитись на цю не просту історію двох різних людей на сцені, але як часто такі історії трапляються у житті? Можливо саме для цього і пишуться такі п’єси, щоб не повторювати помилок персонажів. Ось такий він ТЕАТР «АКТОР»: і жартує, і сумує…

Але театральні вечори продовжуються і на сцену виходить КИЇВСЬКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ ДРАМАТИЧНИЙ ТЕАТР НА ПОДОЛІ, з радянською класикою Олексія Арбузова "СТАРОМОДНА КОМЕДІЯ". Класична мелодрама радянських часів. Втім, часи можуть і змінювати назви, але людина завжди залишається людиною. І тому історія зародження кохання двох немолодих самотніх людей сьогодні хвилює глядача так само, як й тридцять років тому, тим паче, якщо цю історію розповідають талановито та сучасно провідні актори театру. Ризьке узбережжя, море, сонце, догорає літо. ВІН (актор Олександр Данильченко) і ВОНА (актриса Світлана Телеглова). Таку картинку малює автор на початку п'єси. Саме так розпочинається їхній курортний роман, який плавно перетікає в happyend.

Фінальним акордом стала вистава «Що я бачив уві сні» за Львом Толстим. «… під час сну людини немає часу, тобто чи спить він годину або сто, однаково для сплячого, також і для людини, що живе на цьому світі, часу немає. Він завжди в сьогоденні.». І як би нам хотілося, щоб це сьогодення, це реальне життя, було схоже на сон, в якому ми вміємо прощати будь-які образи. Вистава незвичайно вражає своїм текстом, який проникає в середину не тільки душі, а набагато глибше в самі потаємні глибини свідомості. Сценічна версія цього оповідання розказана акторами – надихає. У виставі грали: Сергій Бойко (заслужений артист України), Катерина Шенфельд, Федір Ольховський, Тамара Плашенко (заслужена актриса України), Юрій Сак.

Легко і невимушено, з любов’ю і чистим серцем гості фестивалю висловлювали свої подяки глядачам і молодіжному театру. На згадку усім учасникам вручили ДИПЛОМИ і подарував нову книгу «Монастир для своїх».

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини