Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:17:15

Хроніки. Але не Нарнії. А Молодіжки

15.11.2014   10:04Агенцiя

Обіцяне Молодіжним театром «діджейлекторіумне» увіковічення перших десяти років (звучить, наче – кроків) Молодіжного театру вже відбулося. Такі собі архівного плану Хроніки, зі справжнісіньким Архіваріусом (Миколою Бичуком) і його строгими помічницями Розалією Кучеровою та Інною Атрощенко.

Глядачі завмерли перед екраном, коли раптом у залі закружляли зорі й планети, а потім вибухнула наднова зірка, символізуючи народження Молодіжної сцени 1985 року.

Для тих, насамперед, хто жив і йшов разом із Молодіжним, ці Хроніки були зворушливими, світлими й повертали у старі та добрі театральні часи. А для нових глядачів дві години дійства стали щиро пізнавальними.

Крім відеовистав, котрі вже давно не йдуть на сцені, можна було почути коментарі журналістів та критиків, написані в перше десятиліття існування театру. А також цитувалися навіть записи з театрального журналу.

І перед глядачами немовби оживали і «Казка про Моніку», і «Реггеді Енн», і «Камінний господар», і «Скляний звіринець», і вистави Театру вдома – такі от історичні кадри й рядки…

За лаштунками ж зі своєю роботою чудово впоралися Роман Покровський, Олена Соловйова, Олександр Корзаченко та Юрій Майборода. І художній керівник театру Геннадій Касьянов.

Власне… Уявіть, що ви в архіві або музеї. Уявили? А тепер будьте уважними, і ви зможете почути шурхіт, поскрипування, постукування, брязкотіння Часу. І буде Минуле: радість, захоплення, печалі, образа, успіхи, провали, журнали, картинки, вистави, голоси…

Так буде ще двічі. Але розповідатимуть молодіжники вже про два наступні десятиліття, таким чином говорячи про 30-річний ювілей театру.

А поки що, як у заключних кадрах відео, метелик, незважаючи на пориви осіннього вітру, полетів у майбуття. Вільний метелик…

 

http://www.hvilya.com/news/khroniki_ale_ne_narniji_a_molodizhki/2014-11-15-5622
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини