Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 14:51:57

Презентація книги з історичного минулого Новгород-Сіверської чоловічої гімназії. ВІДЕО

14.11.2014   09:49Агенцiя

"Новгород-Сіверська гімназія Alma mater Сіверського краю 1808-1918 років" – так називається книга, презентація якої відбулась в Державній гімназії ім. К.Д. Ушинського.

Видання є результатом спільної праці політика Юрія Романовича Мірошниченка та краєзнавця-дослідника Анатолія Федірка.

Книга пропонує читачеві ознайомитися із історичним минулим Н.-Сіверської чоловічої гімназії. У книзі подані архівні матеріали і документи з історії закладу, короткі дані про їх керманичів, вчителів, випускників. Доповнене видання фотодокументами. Шкільна родина гімназії дуже тепло зустріла гостей концертом, самі ж автори презентували результат праці.

Юрій Мірошниченко - автор книги "Новгород-Сіверська гімназія Alma mater Сіверського краю 1808-1918 років": "Я дійсно люблю свою школу, цікавлюсь її історією, дійсно хотів би, щоб ця книга стала джерелом виховання і патріотичних почуттів, любові до свого краю, до своєї школи моїх молодших вже братів, сестер, які сьогодні перейняли естафету життя нашого навчального закладу. Це книга, яка дає нам певний пантеон тих людей, яких можна назвати героями в нашому з вами розумінні. Вони побудували, відстояли, передали своїм нащадкам це надбання, цю зірку освітню, просвітницьку і тих людей, які навчалися, крім того є цікаві фотографії" .

Історія школи-інтернату завжди цікавила краєзнавця, дослідника Анатолія Федірка. Автор книги говорить, що збираючи матеріали, працюючи над виданням поставив мету, щоб книга стала поштовхом у подальшій науковій діяльності.

Анатолій Федірко - автор книги "Новгород-Сіверська гімназія Alma mater Сіверського краю 1808-1918 років": Спочатку це був історичний нарис, який ми намагалися написати, потім вирішили написати науково-популярне видання, щоб його читали і науковці, і вчителі, і молодь читала і пишалась цим навчальним закладом".

Присутній міський голова Сергій Пунтус привітав авторів з презентацією книги і вручив Юрію Романовичу диплом почесного громадянина міста Н.-Сіверський. Ознайомитись з книгою, поспілкуватися з авторами на зустріч прийшли сіверяни, яким цікава історія рідного краю, а саме школи-інтернату.

Олена Радченко - заступник директора з наукової роботи музею-заповідника "Слово о полку Ігоревім": "На наш погляд книга вдалася чудовою, цікавою, яскравою, буде цікавою всім".

Олександр Пшеничний - директор Державної гімназії ім. К. Д. Ушинського: "Дуже добре, що є такі ентузіасти, які жертвують своїм власним часом, своїми коштами, своїм здоров'ям. Вони зберігають для наступних поколінь дані про наш навчальний заклад, про місто, про район".

Ольга Дворська – вчитель: "Горда тим, що презентація відбулась завдяки співпраці наставника і вихованця, тому що я вважаю, що Юрій Романович Мірошниченко, перш за все, є учнем Анатолія Михайловича. Людина, яка дуже багато років присвятила питанню творення історії цього навчального закладу".

Всі бажаючі отримали книжки з підписом авторів. Книга "Новгород-Сіверська гімназія Alma mater Сіверського краю 1808-1918 років", наклад якого 3000 тис. примірників, привабить всіх, кому небайдужа доля навчального закладу.


Новгород-Сіверська РДТРК "Сіверська"

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини